PokéLogg – bollkontroll

Efter drygt en vecka med Pokémon GO i handen har allt tuffare pokémon dykt upp under mina promenader. Pokémon med stridsfärdighet (jag vägrar skriva spelets förkortning) över 150 har undvikt och slagit bort vartenda boll jag kastat mot dem. Hånfullt har de skrällt i mitt ansikte innan de vänt ryggen till och gått därifrån. Efter 20 kast och lika många hallon blev Dratini min, men Onix bröt sig senare loss ur min sista pokéboll. Ilsken vände jag mig till skyarna och frågade vad fan jag gjorde fel. Det visade sig att jag missat en avgörande teknik: skruven.

Vet du att du kan skruva bollen, frågade en kompis och kastade en snurrande boll rakt i nyllet på en Rattata. Jag blev helt lyrisk.
Visste du det, frågade jag min hustru. Ja sa hon som om det var en självklarhet. Plötsligt insåg jag varför hon hade fler pokémon än mig.

Tekniken
Genom att snurra bollen laddas skruven upp och om man sedan kastar den när den glittrar är det svårare för monstret att undvika bollen. Tricket är bara att hitta rätt vinkel i kastet, samt att kastet sker när den krympande cirkeln är så tät som möjligt. När monstret sedan är fast utdelas extra erfarenhetspoäng om bollen var skruvad och cirkeln tät. Tyvärr är applikationen i nuläget inkonsekvent med registreringarna av skruvade och täta kast och bonuspoängen belönas sporadiskt.

Social upplevelse
Att min älskade Dratini kostade mig massor av resurser är inget jag ältar och att Onix kom undan sporrar mig bara att leta upp den igen för en revansch. Inte heller surar jag över att jag gick runt en vecka och kastade boll som en femåring. Pokémon GO har hittills varit en kul social aktivitet där nöjet har legat i att gå på pokémonjakt i sällskap med bra vänner. Istället för att kallprata om vädret har det varit spännande att jämföra pokémon med andra och höra historier om var de hittat sina. Än så länge överväger de sociala aspekterna spelets opedagogiska design och instabila servrar.

Lycka till med kasten!

– Daniel Rydelius, initierad pokémontränare

Berätta gärna om era äventyr i kommentarsfälten. Vilka pokémon har ni hittat och var? Har ni erövrat något gym, eller knutit nya bekantskaper?

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.