Pokémon fyller år – det här får du på Pokémon Day 2020

27 februari 1996 släpptes de allra första pokémonspelen, det ska vi fira med en mängd olika händelser. Bland annat en ny mytisk pokémon till Sword och Shield.

The Pokémon Company har utannonserat de olika möjligheterna vi har att fira Pokémon Day 2020 den 27 februari. Fans världen över kommer kunna utöka sin samling med en ny mytisk pokémon, titta på en remake av den första pokémonfilmen och fånga Armored Mewtwo med telefonen.

Andra partners till varumärket, till exempel Pokémon Masters, håller i sina egna firanden.

Läs mer om detaljerna kring filmen Mewtwo Strikes Back – Evolution som har premiär på Netflix den 27 februari.

Via Google kan du nu delta i framröstningen av årets pokémon. Bara googla ’pokemon vote’ och klicka in din älskling! Jag röstade såklart på Mimikyu. Du kan rösta inom en kategori per dag fram till fredag den 14 februari.

Pokémon GO

I samband med premiären av Mewtwo Strikes Back – Evolution återvänder grymma Armored Mewtwo till Pokémon GO Legendary Raids. Redan den 25 februari kan du jaga ner och fånga elakingen i Legendary Raids. Dessutom kan du stride mot och fånga cloner av Venusaur, Charizard och Blastoise i vanliga raider. Har du tur kan du även hitta Pikachu och Eevee i festliga hattar ute i det vilda och kläcka Bulbasaur, Squirtle och Charmander med samma festliga hattar från 7km-ägg. Som om det inte vore nog kan vänner utföra två Special Trades så håll utkik efter det på Pokémon Day.

Pokémon Sword och Pokémon Shield

I de senaste pokémonspelen till Nintendo Switch kan fans se fram emot en ny mytisk pokémon att lägga sina vantar på. Men för att höja spänningen väntar The Pokémon Company med att avslöja information om denna pokémon tills Pokémon Day den 27 februari.

Däremot kan fans redan nu hoppa in i Max Raid Battles och försöka sig på att fånga speciella Milcery med förmågan att Gigantamax efter att den utvecklats till Alcremie (med vilken smak du vill). I dag kan fans även hitta en ny typ av Gigantamax pokémon i samma Max Raid Battles: den rockiga Toxtricity!

Gigantamax Toxtricity.
  • Gigantamax Toxtricity
  • Type: Electric/Poison
  • Height: 78’9″+
  • Weight: ??? lbs.
  • Ability: Punk Rock / Plus / Minus
  • Electric-type moves used by Gigantamax Toxtricity will change to G-Max Stun Shock. G-Max Stun Shock not only deals damage but also poisons or paralyzes all opponents.

Ändringar i onlinemästerskapen

Den Internationella mästerskapen går av stapeln på Pokémon Day den 27 februari och spelare kan redan nu anmäla sig till tävlingen via spelet. Förutom poäng får alla medverkande spelare en tröja att klä sin avatar med (ser ut som Poké Ball Guys tröja). Värt att tänka på är dock att organisationen av tävlingen förändrats och alla spelare måste länka sitt Nintendokonto med sitt Pokémon Trainer Club för att erhålla Champion Points (CP) från tävlingarna. Det är inget krav, men spelare som inte länkar sina konton är inte berättigade poängen.

För detaljerad information om tävlingen, se den officiella hemsidan.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.