Pokémon Brilliant Diamond och Shining Pearl kommer med nya funktioner

Pokémon Brilliant Diamond och Shining Pearl låter dig återupptäcka Sinnoh med ett par nya funktioner och ett par återvändande och förbättrade aktiviteter. Spelen släpps den 19 november exklusivt till Nintendo Switch.
Kläder, pvp och spännande grottor väntar i nyversionerna av Diamond och Pearl.

Det är fortfarande en stund kvar tills det att vi kan spela Pokémon Brilliant Diamond och Pokémon Shining Pearl, men igår bjöd Pokémon Company till en liten fest när de visade upp de kommande spelen. Trots att originalspelen är 14 år gamla vid det här laget ser nyversionerna väldigt mysiga ut – samt att de kommer med ett par nya funktioner gamla fans och nykomlingar kan ha skoj med.

Till att börja med följer Pokémon Brilliand Diamond och Shining Pearl i nyare pokémonspels fotspår och låter spelare köpa och byta kläder. En liten funktion visserligen, men en som har blivit så pass standard att det hade varit konstigt om spelen inte hade det. Troligtvis kommer dessa kläder finnas tillgängliga i affärer i de olika städerna och bli tillgängliga efter olika mål är nådda.

Vidare kommer spelare interagera med varandra via funktion som kallas Union Rooms där de kan strida och byta pokémon med varandra. Enligt Pokémon Company är detta ett område där interaktioner sker live, antingen via lokala nätverk eller online. Dessutom kan spelare koppla upp sig till varandra och äventyra i underjorden – i Brilliant Diamond och Shining Pearl kallat Grand Underground! Här kan spelare, på egen hand eller tillsammans, gräva efter föremål och skatter, leta efter pokémon i underjordiska miljöer och bygga ett eget gömställe som går att dekorera med statyer.

Precis som Pokémon Sword och Shield kommer en prenumeration på Nintendo Switch Online sannolikt vara nödvändigt för att spela med andra spelare online.

Just Grand Underground är kan bli en väldigt underhållande aktivitet med tanke på att de labyrintliknande grottorna som sträcker sig över Sinnoh den här gången innehåller varierande miljöer kallade Pokémon Hideaways. Dessa kan ha olika landskap som bland annat grönskande underjordiska valv, isfyllda grottor och vulkaniska passager. I dessa Hideaways kommer spelare att stöta på en variation av pokémon, vissa som enbart går att finna där!

Visa upp din stil

Återvändande aktiviteter spelare kommer känna igen är Super Contest Show och Capsule Decoration. Super Contest Show låter dig och dina pokémon visa upp sina artistiska egenskaper genom dans och charm! Det är oklart vad du får ut av tävlingarna, men tidigare har det inkluderat dräkter och föremål för dina pokémon. Av enbart trailern ser det ut som att Super Contest Show är mer interaktiv och engagerande än föregående spel, men det visar sig när spelen släpps om det blir något fans finner långvarig underhållning i.

Du kan läsa mer om Pokémon Brilliant Diamond och Pokémon Shining Pearl på dess officiella hemsida.

Något som jag däremot saknar i moderna pokémonspel återfinns igen i Brilliant Diamond och Shining Pearl: dekorationer av pokébollar! En bit in i spelet får du ett litet föremål som låter dig sätta klistermärken på dina pokémons bollar, vilket i sin tur ger bollarna olika effekter när de ploppar ut i strid. Helt fantastiskt egentligen! En simpel funktion verkligen, men något som ger dina små älsklingar mer personlighet och glamour. Där jag i andra spel går till extrema längder för att fånga mina favoriter i specifika pokébollar, kan jag istället i Pokémon Brilliant Diamond och Shining Pearl fånga dem i vilken boll som helst och sedan dekorera dem med klistermärken som passar deras personlighet. En modest Togekiss i en Great Ball som öppnas i ett moln av blommor är något som kommer satsa på!

Frågor som återstår

Vad som är lite förbluffande är att vi ännu inte vet i vilken utsträckning Pokémon Brilliant Diamond och Pokémon Shining Pearl återger originalens innehåll. Fans är väl vana vid det här laget att varje generation kommer med en tredje eftersläntrare som är som en slags definitiv utgåva av par-spelen. Diamond och Pearl fick Platinum, som bland annat vidareutvecklade storyn och innehöll fler pokémon. I dagsläget är det oklart om Brilliant Diamond och Shining Pearl är lika omfattande som Platinum, eller om de är mer som de separata spelen. Till exempel har vi inte sett något om Giratina, den tredje legendariska draken.

Skarpögda fans lär ha noterat, vi som satt med uppspärrade ögon i varje fall, att ett par av de pokémon som var unika för Platinum skymtades i denna trailer. Togekiss till exempel. Det skulle kunna betyda att Brilliant Diamond och Shining Pearl anammar Platinum, och helt ärligt vore det konstigt om spelen inte gjorde det eftersom dessa utgåvor är remakes, slags ultimate editions, och att exkludera en sådan viktig del som Platinum vore galenskap.

Den 19 november vet vi med säkerhet, då Pokémon Brilliant Diamond och Pokémon Shining Pearl släpps exklusivt till Nintendo Switch. Om du förhandsbeställer något av spelen får du som ett tack ett pokémon ägg innehållandes den mytologiska pokémonen Manaphy.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.