Pokémon Diamon/Pearl remake och ett nytt Open World-spel

Peppa Pokémon!

Pokémon fortsätter fylla 25 år med massvis av konstiga, härliga och konstigt härliga nyheter. Under dagens presentation fick vi se en enda lång hyllning till franchisens historia (en väldig massa anime och spelkort, för att inte nämna alla spelen) och ta del av den inte alltför avlägsna framtiden för våra älskade fickmonster.

New Pokémon Snap fick en snabb presentation och en återbekräftelse på släppdatumet, som är den 30 april. Det ser färggrant och avslappnande ut och jag ser väldigt mycket fram emot det.

Generation IV får sin beryktade remake i form av Pokémon Brilliant Diamond och Pokémon Shining Pearl. Dessa utvecklas av ILCA Inc, och projektet överses av ILCA:s egen Yuichi Ueda samt Junichi Masuda själv, som stod vid rodret under utvecklingen av originalspelen. Släppdatumet för denna dua remakes är ett diffust ”sent 2021”.

Pokémon Legends Arceus var presentationens stora överraskning. Det är inget mindre än ett rollspelsäventyr i en öppen värld, inte helt olikt de vila områdena i Pokémon Sword/Shield. Spelet utspelar sig i samma region som Diamond och Pearl, Sinnoh, men långt tillbaka i tiden. Trots att en del gameplay visades (som får en att utbrista Pokémon of the Wild) kommer spelet tyvärr inte att släppas i år; det preliminära datumet är ett ospecificerat 2022.

Om inte Pokémon Legends Arceus kommer med någon form av konstnärsbok för all sin vackra sumi-e kommer jag personligen att gråta finkulturella weeb-tårar.

Presentationen gav också en handfull små nyheter i rask takt som gäller Pokémon Sword/Shield, Pokémon Go, Pokémon Café Mix och Pokémon Masters EX. Det första har för närvarande Gigantamax-strider med Pikachu (bland annat!), PoGo har Articuno, Zapdos, Moltres och Mewtwo i räder under en begränsad tid, Caféet ger dig 25 000 ekollon för att bara logga in, och Masters EX dyker mästaren Leon upp.

Allt detta och mer därtill finns även att läsa mer detaljerat om på Pokémons jubileumshemsida.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.