Prison Architect Alpha 3 släppt

Introversion Software har i dagarna släppt den tredje alfaversionen av det annorlunda strategispelet Prison Architect.

Prison Architect går ut på att man ska designa, bygga och sköta om ett fängelse komplett med celler, vakter, duschrum, lunchrum, dagrum, avrättnings rum och mycket mer. Din roll är arkitekten och till din hjälp har du din chef som levererar tips i form av brev och staten som betalar pengar för fångarna du tar in och för olika projekt och uppgraderingar du kan bygga för att förbättra och effektivisera ditt fängelse.

Det är inte lätt sköta ett fängelse. Till skillnad från andra strategispel som går ut på att bygga (Sim City, Anno, etc.) är inte resurser den stora utmaningen för i det här spelet har man med fångar att göra och som sig bör gillar fångarna att bråka, slåss och vandalisera. De tillverkar och smugglar in vapen och samlar sig i gäng för att ta sig an andra gäng. Den stora utmaningen i detta spel handlar om att behålla lugnet och för klara detta måste man se till att faciliteterna fungerar, att mat finns i matsalen när det är dags att äta och att vakterna är på rätt plats vid rätt tillfälle. Lättare sagt än gjort.

Introversion Software har valt att släppa Prison Architect enligt den framgångsrika ”Minecraft-modellen”. Man köper spelet redan under alfan för ett reducerat pris och får tillgång till det färdiga spelet när det väl är färdigutvecklat och under tiden får man följa utvecklingen i och med regelbundna leveranser av nya versioner i takt med att spelet utvecklas.

Alpha 3 erbjuder, förutom buggfixar, ett valbart ”fog of war” som gör att alla områden som vakter lämnar inom några sekunder döljs av husets tak så att det blir omöjligt att se vad ens kära kåkfarare sysslar med. För att svara på detta introducerar Alpha 3 även övervakningskameror men se upp! Den artificiella intelligensen har anpassats så att fångarna nu ser till att försöka hitta kamerornas blinda punker.

Dem som har betalat för att vara med i spelet i form av fånge har nu möjlighet att fylla i sin profil. Detta inkluderar bakgrundshistoria och psykologisk profil. Prison Architect Aplha 3 är fortfarande väldigt buggigt och långt ifrån färdigt men utvecklingen går fort framåt och vi hoppas ha fler nyheter om detta annorlunda och intressanta strategispel inom kort.

[youtube id=”KDDzSOS0vzc” width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är en konstform som kombinerar ljud, bild, text och interaktion. Få saker är så intressanta som att utforska denna värld och det är det jag hoppas göra med mina recensioner.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.