Professor Layton and the Miracle Mask släpps i oktober

Arkeologen och pusselexperten Professor Layton får vi snart återse igen i spelet Professor Layton and the Miracle Mask som släpps till Nintendo 3DS och Nintendo 3DS XL den 26 oktober.

Spelet kommer enligt uppgift att innehålla över 150 nya, utmanande pussel och gåtor i 3D.  Ett nytt pussel per dag, från och med spelets lansering, kommer distribueras via nedladdning under ett års tid. Så utöver de 150 pussel som finns i spelet kommer du på sikt ha tillgång till ytterligare 365 pussel.

Professor Layton and the Miracle Mask är den femte delen i denna spelserie och tar vid där det förra spelet, Professor Layton and the Spectre’s Call, slutade. Huvudpersonerna är Professor Layton och hans medhjälpare Luke och Emmy. Denna gången kallas de till staden Monte d’Or för att stoppa en mystisk skurk med magiska krafter som går under namnet ”The Masked Gentleman”. Professor Layton misstänker att skurken använder sig av en magisk ansiktsmask kallad “The Mask of Chaos” som förser bäraren av den med mäktiga krafter. Laytons misstankar får honom att tänka tillbaka i tiden, på saker som  kan haft stor betydelse för händelserna i Monte d’Or. Vi får följa Layton i hans tillbakablickar och lära oss mer om hans föräldrar och hans barndomsvän Randall med mycket mera.

I detta spel finns också ett helt nytt spelläge där en ung Professor Layton får undersöka antika ruiner, och du ska hjälpa honom att ta sig fram och samtidigt undvika olika hinder och farliga mumier. Det finns också tre nya minispel. I det första minispelet, The Toy Robot challenges, ska du styra en robot som bara kan gå tre steg i taget. Det gäller att ta roboten i mål utan att hamna i någon fälla. Det andra minispelet heter One-Stop Shop. Här ska du ska fylla butikshyllor med varor på ett så snyggt sätt att kunderna vill köpa allt på hyllorna. I det tredje minispelet, Rabbit Show, ska du hjälpa Luke att träna en kanin som vill uppträda på cirkus. Lär kaninen nya trick så att den får vara med i cirkusen.

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.