Artikeln är ett betalt samarbete:
Redo för den virtuella verkligheten?

Spelvärlden är i ständig förändring. Allt fler är det som testar att förhöja spelupplevelsen med ett par VR-glasögon. Vill du kunna förflytta dig från en plats till en annan – eller kanske till en annan planet eller som en annan person? Med VR-tekniken är det ingen omöjlighet.

VR-glasögonen har tagit många gamers med storm, men frågan är om vi ska hålla ut och vänta ett tag till? Att spekulera om framtidens trender kan vara en av de bästa saker som finns att göra – för det är ingen som kan säga att en har fel. Att spekulera kring VR är kittlande då det är en sån het fråga just nu: ska vi vänta med ett köp eller slå till direkt och skryta?

Teknikmagasinets slogan lyder: ”Meningen med livet”. För vad är livet om vi inte får fylla det med den ena teknikprylen efter den andra. VR, Virtual Reality, två bokstäver som tagit världen med storm och fått oss att ifrågasätta vad som verkligen är en stor upplevelse. Tack vare teknik är det nu möjligt att lägga till ytterligare en dimension på vårt liv. Ett virtuellt verkligt liv. Vi har alla sett hur spelet Pokémon Go skapade trafikkaos och spänning genom att lägga till en dimension i vår fysiska värld.

Nu eller senare?

När det kommer till virtuell verklighet verkar det inte finnas några gränser till hur vi kan förhöja upplevelser. Allt från att förflytta sig till en rökig bar i vilda västern för ett parti poker eller två, till att vara på plats och uppleva DN:s korrespondenters reportage. Men tekniken är ännu i sin linda och det gäller att ställa sig frågan om vi bör hoppa på tåget nu eller vänta ett tag till.

Ser vi till poker online finns det ett stort intresse av VR-tekniken. För stora onlinepokersidor finns potentialen att skapa en ännu starkare upplevelse till sina spelare än tidigare och när det kommer till skräckindustrin och skräckspel sitter ingen oberörd bakom glasögonen. Ja, det finns oförskämt mycket VR-glasögon kan användas till och detta är endast början. Internet var ingen fluga, och så kommer heller inte VR-tekniken att vara. VR är framtiden, men frågan är om vi gör bäst i att vänta på att tekniken mognar?

VRs-nästa steg…

VR-glasögonen har inte hunnit kallna, men redan kämpar företag om att leverera nästa steg av upplevelse. I framkant ligger teknikföretaget Tobii som satsar stort på att anpassa ögonspårningsteknologi för virtuella världar.

Tipsen inför ett köp

VR-glasögonen blev årets julklapp 2016, och efter HUI Research annonserat ut julklappen blev försäljningshetsen enorm och steg för många stora teknikkedjor med över 1000 %. Fick du inga glasögon under granen kommer här några rader att ta i beaktning innan du springer till affären.

  • Även om dagens samhälle snurrar på i enormt snabb takt är VR-tekniken fortfarande ung och har med det många barnsjukdomar. Även om du aldrig använt ett par VR-glasögon har du med största sannolikhet en stark uppfattning om hur det kommer att kännas, och det finns en stor risk att du blir besviken över kvalitén. Ge tekniken några år och upplevelsen kommer att ha förbättrats något enormt. Med det sagt är det otroligt kittlande att förflyttas in i en helt ny värld och bli en del av upplevelsen. Att bilden ibland bir oskarp eller glasögonen kan kännas svårmanövrerade är något vi kan ha överseende med. Så, gå inte in med för höga förväntningar – även om det är skithäftigt!
  • Blir du lätt illamående av att åka bil eller karuseller? Då kan du förvänta dig en slänga av åksjuka nu med. Intressant kommer bli om generation Z kommer märka av illamående på samma sätt som X och Y-generationerna då de är uppväxta med tekniken.

Oavsett om du är redo eller inte är den virtuella verkligheten här och växer sig allt starkare. Omfamna den och glöm aldrig vad som är meningen med livet: teknik!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är den typen av spelare som älskar MMO och nästan allt från just Blizzard. Jag har spelat diverse spel genom åren men inget slår ett bra MMO. Jag är väldigt fotbollsintresserad så därför står FIFA-serien mig väldigt nära också.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.