Röda Korset erbjuder hjälp i SimCity

EA meddelade idag att de inleder det första samarbetet någonsin med Röda Korset. Detta samarbete kommer att ge SimCity-spelarna möjligheten att hjälpa verklighetens människor som drabbats av naturkatastrofer, precis som de hjälper sina simmar i spelet.

Spelarna kommer att dra paralleller eller mellan den hjälp som Röda Korset erbjuder verklighetens naturkatastrofoffer och vad de själva kan göra i spelet. När en naturkatastrof slår till i deras spel kan de utöka sin räddningstjänst med Röda Korsets katastrofcenter genom att köpa Röda Korset-märkt digital innehåll. Detta nedladdningsbara digitala innehåll kostar 9.99 USD och EA kommer att donera minst 80% av den summan till Röda Korset.

”Samarbetet med Röda Korset är ett sätt att hjälpa andra genom kreativt arbete. Innehållet som vi skapat tillsammans med Röda Korset ger oss inte bara ett sätt att hjälpa simmarna i spelet utan även en möjlighet att hjälpa människor i nöd som drabbats av katastrofer i den verkliga världen. Efter att vi dragit av utvecklingskostnaderna kommer hela överskottet att gå direkt till Röda Korset som stöd till deras arbete över hela världen”.
Patrick Buechner, GM, Maxis Emeryville studio

Det nedladdningsbara innehållet består av ett Röda Korset katastrofcenter, tält och två fordon som kommer att köra runt i staden vid händelse av en naturkatastrof. När en meteorit slår ner, en jordbävning bryter ut eller en tornade slår till kommer Röda Korset-tälten att dyka upp på olika platser i staden. Simmar som annars skulle vara kritiskt skadade kommer att erbjudas hjälp vid Röda Korsets tält och katastrofcenter. Allt eftersom staden hämtar sig från naturkatastrofen kommer Röda Korset-tälten att försvinna. För varje tält som försvinner kommer 10 friska simmar att åter släppas ut i staden. Ambulanser, brandbilar och polisbilar kommer att arbeta sida vid sida med Röda Korset och fortsätta att bevaka spelarens stad.

Röda Korset-setet kommer att finnas tillgängligt från och med den 17 september 2013, och ett år framöver. Under den här årslånga kampanjen kommer EA att skänka 80% av intäkterna från de nedladdningsbara innehållet, men dock minst 100 000 USD till stöd för Röda Korsets nationella organisationers humanitära insatser.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.