Rykte: Nintendo NX blir stationär och portabel

Det viskas i kretsar kring Nintendo att den kommande NX kommer att lanseras både som stationär enhet och portabel. Än så länge finns väldigt lite bekräftat, därför är det just rykten och rapporter som man får förlita sig på om man vill ha en susning om vad som kan vara aktuellt.

The Wall Street Journal skriver att NX ska ersätta både Wii U och 3DS:en. Lösningen ska vara en handkontroll som i princip helt täcks av en skärm, och till skillnad från Wii U ska skärmen gå att använda fristående från den stationära enheten. Rapporten, som återberättas av Geek, säger att en analytiker räknar med en liten ökning av försäljningar av skärmar till spelenheter, eftersom Nintendos nya hårdvara förväntas släppas under 2016.

Om Wall Street Journal har rätt kommer spelare kunna föra över en spelsession till den portabla enheten och ta med sig den. Tanken tycks också vara att, med en 5,1 tums skärm, göra enheten mindre än Wii U:s handkontroll, men större än 3DS:en.

Mycket återstår att se, men det går att fråga sig om det verkligen är så klokt av Nintendo att sakta ta bort 3DS från marknaden. 3DS:en har sålt betydligt bättre än sin stationära syster, Wii U, med knappt 58 miljoner enheter. Kan NX konkurrera prismässigt med 3DS samtidigt som den blir bättre än floppen som var Wii U?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel- och sportnörd ursprungligen från de djupa Dalslandsskogarna. Spel är avkoppling likväl som underhållning. En match (som ofta blir både två, tre och femton) på NHL eller Fifa är svårslaget.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.