Rykte: NX blir handhållen…med kassetter

Nintendos kommande konsol ser ut att bli en portabel sådan, komma med sin egen display och använda kassetter. Flera källor har gett dessa detaljer kring det ännu namnlösa konsolen från Nintendo, som just nu går under kodnamnet NX.

NX kommer ha löstagbara kontroller, på varsin sida av skärmen, enligt rapporten. Det kommer även ingå en dockningsstation för att kunna koppla upp konsolen till en TV, som en mer traditionell konsol. Till skillnad från de senaste generationer av konsoler kommer Nintendo gå tillbaka till kassetter, enligt Eurogamer. Vad storleken på kassetterna blir återstår dock att se. En källa berättade att konsolen inte kommer vara bakåtkompatibel med andra Nintendokonsoler, till skillnad från Wii U, samt de flesta andra konsoler Nintendo har släppt.

Nintendo NXInsidan på NX kommer använda NVidia Tegra mobile processor. Enligt Wall Street Journal var Nintendo på jakt efter “branschledande hårdvara” till sin nya konsol. Nintendo beslöt dock att inte debutetra NX på årets E3 och valde istället att avtäcka den nya konsolen senare i år. Det är tänkt att den ska kunna börja säljas i Mars nästa år, med spel som The Legend of Zelda: Breath of the Wild och tredjepartstitlar som Segas Project Sonic.

Nintendo har sagt att NX kommer ta ett stort steg bort från Wii U. “Det är någonting unikt och annorlunda” säger Nintendos chef, Tatsumi Kimishima. “Det är någonting som gör att vi måste röra oss bort från tidigare konsoler för att kunna skapa något som tilltalar våra konsumenter.”

Trots att vi vet väldigt lite om NX så har den länge varit aktuell på ryktesvägen och spekulationerna haglar. Det har inkommit anonyma tips och rapporter om hur konsolen kommer skilja sig avsevärt till utseendet från sina föregångare, samt att den kommer använda sig av just kassetter istället för skivor.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.