Så överlever du Resident Evil 2

Många av Varvats läsare kanske nöter Resident Evil 2 för fullt bakom draperierna. Som ni kanske har märkt är spelet en rejäl nöt att knäcka med alla faror som lurar runt hörnet. Redaktionens RE2-nörd har satt ihop en liten lista på åtta tips hur man bäst överlever skräcken med patroner kvar i magasinet.

Många av Varvats läsare kanske nöter Resident Evil 2 för fullt bakom draperierna. Som ni kanske har märkt är spelet en rejäl nöt att knäcka med alla faror som lurar runt hörnet. Redaktionens RE2-nörd har satt ihop en liten lista på åtta tips hur man bäst överlever skräcken med patroner kvar i magasinet.

1. Använd ammunitionen sparsamt

Att överleva en zombieinvasion kan aldrig göras på tom pistol. Magasinet ska vara fulladdat för att vara på den säkra sidan. Därför är det viktigt att hushålla med kulorna och använda dem när det verkligen behövs. Ju längre in i spelet du kommer, desto mer sällsynt blir ammunitionen – och nödvändigare när de riktigt fula fiskarna dyker upp. Då är det skönt att ha ett fullmatat hagelgevär redo till hands och brassa på med gott samvete.

2. Hellre fly än illa fäkta

Let’s face it: att rusa rakt in i en hord av odödingar och ändå tro sig ha oddsen på sin sida är det sämsta du kan göra i Resident Evil 2. Istället för att slösa värdefull ammunition så försök hellre ta dig förbi dem. Zombier är långsamma varelser – använd det till din fördel. Sätt en kula i skallbenet och ta dig runt innan får chans att återhämta sig. Om du verkligen vill visa vem som bestämmer – spräng skallen i den mån som är möjlig.

Använd örterna med måtta och eftertänksamt.

3. Bomma igen vartenda fönster när du får chansen

I spelet finns möjligheten att bomma igen fönster med en brädattrapp. Använd attrappen på varje tillgängligt fönster som kan tänkas hysa en zombie utanför. Det sparar både tid, hälsa och ammunition.

4. Fly från Mr. X

Att besegra Mr. X i en pistolduell är lika fruktlöst som att besegra Usain Bolt otränad i ett sprinterlopp. Det enda vapnet som fungerar är apostlahästarna, det vill säga ren flykt. Spring så fort du ser giganten och håll en ljudmässigt låg profil för att minska chansen till upptäckt. Du kan få en liten tidsfrist om du skjuter mot huvudet. Det sänker Mr. X för några sekunder.

Sida 1 av 2Nästa

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.