Så överlever du Resident Evil 2

Många av Varvats läsare kanske nöter Resident Evil 2 för fullt bakom draperierna. Som ni kanske har märkt är spelet en rejäl nöt att knäcka med alla faror som lurar runt hörnet. Redaktionens RE2-nörd har satt ihop en liten lista på åtta tips hur man bäst överlever skräcken med patroner kvar i magasinet.

5. Undersök allting – och spara, spara, spara!

Resident Evil 2 är ett stort spel så ta din tid att undersöka det. Leta igenom varenda vrå efter information, kartor och resurser. Du kan inte tacka dig själv nog över alla funna skatter som kommer bli (riktigt) användbara ju mer svårighetsgraden ökar. Var på alerten att hitta vapendelar som uppgraderar arsenalen. Tro mig, dessa kommer göra stor nytta under färdens gång.

Lickers är snabba och extremt farliga. Se till att smyga förbi obemärkt.

Se också för Guds skull till att spara dina framsteg när tillfälle ges och att förvara resurserna i förvaringsboxarna som finns utplacerade längs sträckorna. I värsta fall kan du inte gå tillbaka till ett tidigare ställe för att hämta något som du missat.

6. Ha alltid ett back-up vapen i beredskap

Ha som princip att alltid ha en kniv eller handgranat redo ifall en zombie blir för närgången. Verktyget är en veritabel livräddare som kommer rädda livhanken när det ser riktigt illa ut. Precis som ammunitionen ska granater användas sparsamt i övriga lägen, gärna när fienderna flockas i grupper.

7. Se upp för en Licker

Vem har inte trista erfarenheter av en Licker? Det här är ett monster som spelar i en klass för sig med sina farliga klor och snabba reflexer. Som tur är saknar de syn. Se till tyst gå förbi dem. Annars spräng dem i bitar med grövre kaliber för att vara på den säkra sidan. Du vill INTE ha en Licker som sällskap när Mr. X jagar dig.

8. Använd örterna med förnuft

Växtörterna är – förutom ammunitionen – nyckeln till att klara dig ända fram till slutet. Precis som i originalet finns tre sorter: den gröna som direkt återställer lite hälsa, den röda som förstärker återställningen med en grön och en blå som läker en förgiftning.

Här gäller det att hushålla med örterna och blanda dem så mycket det bara går, i synnerhet den röda örten som själv är värdelös utan mix från en grön ört. Använd växterna också när det är absolut är nödvändigt. Det gör verkligen ont att inse förlusten av sin slösaktighet av läkörter när det passande tillfället verkligen dyker upp.

FöregåendeSida 2 av 2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.