Säg hej till raserna i The Elder Scrolls: Legends

Tyst i klassen! Nu blir det samhällskunskap och idag ska vi titta närmare på de olika grupperna som bor i Tamriel i Elder Scrolls-universumet, närmare bestämt vilka raser som vi kommer återse i The Elder Scrolls: Legends. Ta fram era anteckningsböcker och pennor så börjar vi.

Tamriel är hem för en bred skara av folk: krigare från bergen i Skyrim, magiker från Summerset Isles, tysta varelser i det dolda från Black Marsh, med mera. Varje ras har sina unika styrkor och svagheter och alla finns representerade i Elder Scrolls: Legends.
”Vi siktade in oss på att göra ett stort spel fullt med strategiska möjligheter. Djupet från Elder Scrolls-universumet gav oss en stor värld att utforska” säger Paul Dennen, creative director på Dire Wolf Digital. “När vi började ge världen liv var invånarna i Tamriel det första vi tittade på.”

Att bygga trupper kring en specifik ras kan vara lönsamt, helt efter det gamla axiomet ”styrka i antal”, då många av raserna kan buffa sina egna. Innan vi fördjupar oss i det ämnet bör vi ta en titt på de raser som finns i Tamriel och hur de kan passa din individuella spelstil.

Nords
Dessa extremt härdade krigarna föredrar strider öga mot öga framför magi och mer diskreta tillvägagångssätt. Om du vill bygga trupper kring dessa män och kvinnor, ta en titt på deras attribut kring Strength och Willpower. Många av nordfolket buffas när de förlorar en fienderuna, vilket kan öka deras styrka eller t.o.m. ge tillbaka hälsa.
The Elder Scrolls: Legends

Khajiits
Khajiit är inte oskyldiga. De har onekligen stulit någonting. Med graciös smidighet på deras sida är Khajiit de mest skickliga tjuvarna i Tamriel. Dessa kattlika personer har Agility och Willpower som främsta attributer och de kan ofta ses med förmågan Pilfer som erbjuder en hel del bonusar. En del av dem, som Daring Cutpurse, höjer deras skada och hälsa varje gång de attackerar en fiende direkt. Andra kan dra ett kort eller stjäla föremål.
The Elder Scrolls: Legends

High Elves
Altmer har funnits med väldigt länge och de har under den tiden snappat upp en del tricks. De är väldigt intelligenta och erfarna med magi, därav deras specialitet i spellcasting. Om du bygger en trupp av högalver är det Intelligence och Willpower som är viktiga attributer. Du kommer samla en hel del magikort och varelser som kommer kunna göra skada eller ge hälsobonusar till de omgivande korten.
The Elder Scrolls: Legends

Bretons
Bretons är skickliga spellcasters, tack vare deras alvursprung, men de är även skickliga krigare. De kan frammana diverse saker i striden, vilket låter dem hålla stånd även mot det tuffare motståndet. Dessa krigare har fokus på attributerna Intelligence och Endurance.
The Elder Scrolls: Legends

Redguards
Redguards är naturliga krigare. Skickliga med all vapenbaserad strid, såväl som Destructionmagi, vilket gör Strength och Intelligence till viktiga attributer. När du bygger ett trupp med Reguardtema bör du försäkra dig om att du packar ned gott om föremål då det medför en bonus om Redguards är utrustade med det.
The Elder Scrolls: Legends

Argonians
Denna ödleras kommer ursprungligen från Black Marshes och är skickliga inom gerillakrigsföring. De slår snabbt och hårt, men trots att de inte är den starkaste rasen kan de frammana extra magicka. Med attributerna Agility och Endurance kan du få ut det mesta ur dem.
The Elder Scrolls: Legends

Dark Elves
Dunmer är intelligenta och misstänksamma mästare av magi och diskretion, vilket gör dem till ypperliga lönnmördare.
Mörkeralverna från Morrowind är dödens mästare i The Elder Scrolls: Legends och många av de varelser som finns med i mörkeralvstruppen drar nytta av attributerna Intelligence och Agility. När de besegras kan de ibland använda Last Gasp, en förmåga som låter dem göra en handling till innan de försvinner.
The Elder Scrolls: Legends

Imperials
Från hjärtat av Tamriel finner vi Imperialisterna. De är utbildade och rika och eftersom de har råd att bygga och utrusta enorma arméer gillar Imperialisterna att attackera i stora antal. Med attributerna Willpower och Endurance är de designade att fylla raderna och använda varelser som kostar lite, men är svaga. Många Imperialkort fungerar som buffar och kan förvandla sina svagare soldater till riktigt farliga krigare.
The Elder Scrolls: Legends

Orcs
Orcer är ett väldigt etnocentriskt släkte. De har inte mycket över för dem som inte är orcer. Detta gör att orcernas rasbuff är högre än någon annans. De föredrar att slåss sida vid sida med sina jämlikar och när du låter dem göra det skapar det en otroligt stark bärsärkarmé. Du hittar dessa krigare med Strength och Endurance som huvudsakliga attributer.
The Elder Scrolls: Legends

Wood Elves
Till skillnad från deras andra alvsläktingar är Bosmer från Valenwood jägare. Skickliga när det kommer till att förfölja och överraska sitt byte. Detta gör skogsalverna ypperliga när det kommer till att förgöra sin fiende när de är svaga. Deras attributer är Strength och Agility, vilket gör skogsalverna till en blandning av muskel och hjärna. Utnyttja skogsalvernas summons då de låter dem göra skada så snart de är placerade på slagfältet. Deras Chargeförmåga låter fienden röra sig, men när sagda fiende attackerar tar även de skada. Skogsalver kan avfyra svärmar av pilar som skadar – och även förintar- fienden, utan att kliva in i stridens hetta själva.
The Elder Scrolls: LegendsNågra frågor på det?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.