Game Gear Micro – en pytteliten konsol från Sega du säkert tappar bort

Fyra versioner med fyra förinstallerade spel vardera för cirka 450 spänn styck.
Men varför?

Game Gear Micro är Segas sätt att fira att de fyller 60 år. Game Gear Micro är en kraftigt förminskad version av företagets gamla handhållna 8-bitarskonsol. Konsolen kommer i fyra distinkta färger med fyra förinstallerade spel vardera – somliga av dem helt okej. Kruxet är att den pyttelilla konsolen har en skärmyta på 1 tum, vilket är hälften så litet som Game Boy Micro. Lycka till att se något på den!

Sega har i skrivande stund enbart utannonserat Game Gear Micro för den Japanska marknaden, så västerländska fans får beställa manicken över nätet eller rekrytera hjälpen av en kompis på plats.

Du kan läsa mer på Game Gear Micros officiella hemsida.

Den giriga nörden inom mig gråter av lycka när jag ser detta, men kritikern i mig undrar: varför? Varför är det här en grej? Vems idé var det att utveckla detta? För visst kan detta inte fylla något annat syfte än att tillfredsställa samlaren och nostalgikern? Ingen förväntar sig väl att det här till fullo ska gå att spela på?

Det japanska releasedatumet är den 6 oktober 2020. Cirkapriset, exklusive frakt, ligger på omkring 450 SEK (4,980¥).

Game Boy Classic?

I och med Segas modiga drag med Game Gear Micro, är det helt orimligt att Nintendo snart utannonserar en Game Boy Classic? Rykten har ju cirkulerat länge, mycket bara rena spekulationer. Med den efterfrågan som initialt fanns på klassiska konsoler kan man ju tänka sig det. Troligtvis är gamers mättade, med tanke på att klassiska konsoler, framförallt NES Classic, legat på rea länge efter det att de kom ut med en andra batch.

Skulle du köpa en Game Boy Classic? Som du faktiskt kunde se skärmen på alltså.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.