Alicization Lycoris återser Sword Art Onlines dejtingsimulator

Kom dina vänner nära i Sword Art Online: Alicization Lycoris samt skräddarsy ditt utseende med transmogrification och färger.
Samla sociala poäng hos dina kamrater och ta relationen till nästa nivå. Låter sliskigt.

Den 10 juli släpper Bandai Namco Sword Art Online: Alicization Lycoris och vi får åter igen kliva in i Kiritos skor. Som titeln avslöjar återberättar Alicization Lycoris den tredje säsongen av SAO, Alicization, då Kirito äventyrar i VR-världen Underworld.

Den senaste trailern bekräftar det jag smått fruktat: att Lycoris kommer ha ett styltig dejtingsystem. Även om det vi ser i trailern inte verkar lika sliskigt ut som det vi hade i Hollow Realization fruktar jag det värsta. Gubbsjuka är vida förekommande i Sword Art Online. Väldigt ofta tangerar serien fanservice och vid flera tillfällen har den använt kvinnliga karaktärer för så kallade plot points.

I Sword Art Online: Alicization Lycoris kan spelaren erhålla Social Points för att lära känna Kiritos vänner på djupet. Genom meningsfulla konversationer ska de bilda starka band till varandra och ge spelaren insikt i karaktärerna. Spelaren behöver beakta vad karaktärerna säger och ge rätt respons för att levela upp vänskapen. Allt låter fint, men substansen avgör om det här systemet blir någon meningsfullt.

Jag har mina tvivel. Särskilt när bildmaterialet i trailern enbart visar korta, intetsägande kommentarer från karaktärerna, där fokus verkar riktat mot att behaga karaktären och få hjärtat att växa.

Djupa rollspelssystem

Skiftar vi fokus till något mer positivt får vi bekräftat att Sword Art Online: Alicization Lycoris upprätthåller rollspelsgenrens etablerade system. Vi kan får veta att du kommer kunna anpassa Kiritos utseende (ännu oklart hur detta kommer påverka filmsekvenser och grafiska dialoger) och anpassa utrustningen med kosmetisk transmogrifikation, hattar och färgning. Vi ser även att flera hantverk är tillgängliga.

Läs gärna vår förhandstitt av Sword Art Online: Alicization Lycoris.

Smide tillåter skapandet av vapen som kan ha flera skills, förhoppningsvis även unika kombinationer av skills. Gravering ger accessoarer med flera egenskaper och alkemi låter spelaren skapa mediciner och botemedel att ta med på äventyren. Jakt och fiske ger tillgång till nödvändiga råvaror för matlagning som både öka din sociala ställning med karaktärer och stärker dem inför kommande strider. Vägen till hjärtat är genom magen, va?

Vi har ännu inte sett exakt hur attribut och egenskaper spelar in i karaktärsutvecklingen men kan jag japanska rollspel så vet jag att de brukar vara rätt avancerade. Tidigare SAO-spel har haft djupa system för spelare att investera i och jag tror Alicization Lycoris kommer följa den formen.

Sword Art Online: Alicization Lycoris släpps den 10 juli till Playstation 4, Xbox One och PC via Steam.

Du kan läsa med på spelets hemsida hos Bandai Namco.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.