Shantae 5 får introanimation av Trigger

Kaliforniska spelutvecklarna WayForward och den japanska animationsstudion Trigger har påbörjat ett nytt samarbete. Introt till det kommande Shantae 5 kommer att animeras av den renommerade studion, skriver WayForwards officiella Twitter-konto. Tillsammans med uttalandet fick vi se en konceptskiss på spelets två huvudpersoner Shantae och Risky Boots.

WayForward har flörtat med animestilen länge nog nu. Dags att ta steget fullt ut – med stil.

Studio Trigger är känd för sin energiska, slagkraftiga animation i verk som Tengen Toppa Gurren Lagann, Kill la Kill och Little Witch Academia. Deras ofta kantiga och sparsamt detaljerade stil är verkligen inte långt ifrån vad vi såg i Shantaes senaste äventyr ½ Genie Hero. Frågar du undertecknad så är det här en kombination jag inte ens visste var på min önskelista.

Trigger är även aktuella med kommande Kill la Kill the Game: IF som släpps i slutet av månaden (25 juli) på PlayStation 4, Nintendo Switch och datorer. Är detta ett tecken på att studion kan komma att engagera sig mer i spelutveckling? Man kan ju drömma …

Shantae 5 är satt att släppas någon gång under 2019, men har ännu inget spikat datum. Formaten än så länge bekräftade är PC, Xbox One, PlayStation 4 och Nintendo Switch.

Efterhandstillägg: Nu är introt (eller en del av det?) släppt, delad av WayForward på sin twitter.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.