Svenska Refused gör musik till Cyberpunk 2077 som Samurai

Punkrockarna från Umeå gör musik som bandet Samurai i Cyberpunk 2077, vilket indirekt gör sångaren Dennis Lyxzén till Keanu Reeves.

Refused, ett punkrockband från Umeå, har nyligen inlett ett samarbete med CD Projekt Red för att producera musik till det kommande rollspelet Cyberpunk 2077. Partnerskapet innefattar att de ska producera musik i egenskap som det fiktiva rockbandet Samurai. Refused ska i samråd med CD Projekt Red:s music director, Marcin Przybylowicz, skriva låtar inspirerade av källmaterialet och unika för Cyberpunk 2077. De ska dessutom producera en EP som inkluderar några av Samurais största hits.

Refused. Bild tagen från bandets officiella Facebooksida.

Du kan lyssna på ett utdrag av låten ”Chippin’ in” på Soundline. Låten var outro till trailern Keanu Reeves presenterade på årets E3. Skådespelaren visade sig då också gestalta Johnny Silverhand, en rockstjärna och rebell i Cyberpunks universum.

Precis som oss är Samurai en grupp rebeller, fast från en annan tid och plats. Att arbeta med CD Projekt Red och skriva musik och sång för Cyberpunks rockikon har varit roligt, men också annorlunda rent kreativt. Det var en oväntad utmaning som visade sig vara precis vad vi gillar. Sångerna blev toppen och spelet ser helt galet ut.
– Dennis Lyxzén, sångare i Refused

Vem hade trott att ett svenskt band från Umeå skulle göra musik till Cyberpunk 2077? Inte jag iallafall. Än mindre att de ska göra musiken för det ikoniska Samurai! Jag antar att det är ännu en sådan grej vi i Sverige kan lägga till listan av saker vi är stolta över.

Cyberpunk 2077 släpps den 16 april till Playstation 4, Xbox One och PC.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.