SimCity och Origin kommer till Mac

Så kommer då äntligen nyheten många Mac-användare längtat länge efter. Ett av de stora företagen satsar på spel till OS X. I dagarna avslöjade nämligen Electronic Arts att man i februari 2013 kommer att släppa kultklassikern SimCity till Mac via den digitala marknadsplatsen Origin. Då Origin idag inte finns till OS X så innebär det att satsningen på Mac känns ganska långsiktig från EAs sida.

“Oavsett om du har haft en Macintosh eller en DOS-PC, har vi alla ungdomsminneminnen från att skapa zoner och ”lägga ut nät”, säger Lucy Bradshaw, Senior Vice President & General Manager, EA Maxis. “Till alla er miljontals SimCity-fans där ute: Vi har lyssnat och vi kan utan tvekan säga att era önskningar kommer att infrias. SimCity har en lång historia på Mac och teamet vid Maxis garanterar att det här kommer att bli det djupaste, mest omfångsrika och lättillgängliga SimCity-spelet hittills”.

Besökare på Gamescom-mässan 2012 i Köln kan mellan den 15 – 19 augusti bli bland de första i världen som får provspela SimCity till PC. Framtida borgmästare kommer att få uppleva nästa generations stadssimulator via en guidad demoversion där de även kan ta en första titt på SimCity-världen. Spelets nya funktioner är den sammanhållande faktorn som gör att spelarna kan skryta om sina framsteg via CityLog, tävla i Globala utmaningar, jämföra sina utmärkelser via leaderboards, och påverka världsekonomin på en global marknad.

Samtidigt öppnade man för ansökningar till den öppna betan av SimCity. Vill du också testa spelet så kan du kicka in här.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.