Slå ihjäl lite tid

De flesta av oss har väl någon gång suttit och zappat med fjärrkontrollen utan att hitta något vettigt att titta på. Tristessen är total och man undrar om man kanske skulle ta och sortera alla de där viktiga pappren som ligger på hög i byrålådan eller kanske ta sig i kragen och diska.

Jag har ett bättre förslag. Spela lite spel på nätet istället. Det finns en mängd olika lir som man kan fördriva tiden med när man inte har något bättre för sig. De flesta är väldigt enkla, men de är också extremt beroendeframkallande. Framför allt så är de gratis. Därför så tänkte jag ta och bjuda på mina fem favorittidsfördriv som alla låter dig slå ihjäl några minuter dötid.

5. Curveball

Ett Pong i 3D, kort sagt. Skjut iväg bollen i korridoren mot din motståndare. Om bollen träffar din platta samtidigt som du flyttar plattan så får bollen skruv. Ju mer skruv, desto svårare får motståndaren att returnera bollen. Motståndet blir bättre ju längre man kommer och så småningom så blir det riktigt svårt. Nivå åtta är mitt presonliga rekord.

Spela Curveball här

4. Dogfight

Världens enklaste flygspel är också lätt beroendeframkallande. Som pilot under första världskriget så skall du skjuta ner ettriga små fiendeflygplan. Du flyger ditt plan med pilarna och skjuter med mellanslagstangenten. Svårare än så är det inte. Om man lyckas ta sig till nivå tio så väntar en enorm zeppelinare på att få skjuta ner dig. Om du inte skjuter ner den först såklart.

Spela Dogfight här

3. Sports Heads Football

Mousebreaker har gjort sig ett namn på nätet genom sina roliga fotbollsspel. En mot en så gäller det helt enkelt att göra fler mål än motståndaren på en minut. Din gubbe är en karikatyr av en känd fotbollsspelare och består endast av ett stort huvud och en fot. Nicka förbi din motståndare och in i målet vid änden av planen. Det är lättare sagt än gjort då diverse bonusar dyker upp titt som tätt. Saker som både kan hjälpa och förstöra för dig eller din motståndare. Räkna med många självmål.

Det finns många varianter på Sports Heads Football och till och med andra sporter. Testa exempelvis tennis eller basket.

Originalspelet hittar ni här

2. Room Escape Games

Room Escape Games är inte ett eget spel, utan snarare en kategori av spel. Du är inlåst i ett rum och med hjälp av diverse ledtrådar så skall du lyckas ta dig ut. Samla på sig saker du hittar i rummet och undersök vartenda vrå för att lösa gåtorna. Japanerna producerar mängder av Room Escape Games och en del är riktigt svåra. Vill man göra det lätt för sig så finns det alltid en lösning till alla spel att tillgå på YouTube.

Här hittar du länkar till diverse Room Escape Games sorterade efter betyg

1. Jelly Battle

Jelly Battle är helt klart det roligaste spelet jag någonsin tagit mig an online. Fyra gelégubbar slåss för livet på ett stort tangentbord. Nästan alla knappar innehåller någon form av vapen eller bonus. Inför varje omgång så förändras tangentbordet och det gäller att hela tiden vara ett steg före sin motståndare. Vad sägs om att kalla in flygunderstöd eller släppa en flygel i skallen på en intet ont anande gelégubbe? Taktik är nyckelordet i detta spelet och du slår lätt ihjäl många timmar med Jelly Battle.

Här kan du spela Jelly Battle

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.