Xbox Music

Om inte mindre än ett dygn rullar Microsoft ut sin utmanare till Spotify, Xbox Music. Tjänsten kommer att lanseras till 360 imorgon den 16 oktober, medan Windows Tablets och PC kommer att få vänta till den 26 oktober. Med Xbox Music kommer man att kunna streama låtar och få grundläggande information om olika artister och Microsoft siktar på att göra det här till en uniform musiktjänst för alla sina kunder över världen. Med andra ord är det ett ganska ambitiöst projekt till att vinna över både handhållna plattformar, datorer och spelkonsoller från Spotify.

De som äger en PC eller surfplatta med Windows 8 kommer att få tjänsten gratis med reklam som konsekvens, men alla andra kommer att få betala en prenumerationsavgift för varje månad, eller en klumpsumma för ett helt år. Kostnaden kommer att ligga på $9.99/månad eller $99.90/år, vilket är ganska saftiga priser om man tar hänsyn till att Spotify endast kostar 49:-/månad och troligtvis har ett större utbud av musik. Man kommer att kunna testa tjänsten gratis i 30 dagar, men även om man redan betalar för Xbox Live Gold så kommer man fortfarande att få hosta upp prenumerationskostnaden efter det.

Omväxling förnöjer, men jag har svårt att föreställa mig att folk kommer att släppa taget om Spotify så lätt.

[youtube id=”bs9R9-vbeN4″ width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.