Sparrow Racing League, förmodligen det roligaste i Destiny just nu

I tisdags fick Destiny sin första omfattande uppdatering sedan The Taken King. Vapen balanserades, nya exotiska föremål tillkom och titans fick sig en välförtjänt omgång. Men framförallt tillkom ett nytt event kallat Sparrow Racing League, där tävlingsglada spelare får nyttja sina rymdmopeder till annat än att farma kistor. Efter att ha rejsat i tio timmar sedan uppdateringen kan jag bestämt säga att racing är det bästa som hänt Destiny sedan Crota’s End. Det är snabbt, det är snyggt, det är kravlöst och det är olagligt kul!

I Sparrow Racing League tävlar spelare om ära och loot. Ny gear, upp till värdet av 320 light (hjälmar och klassföremål), finns att vinna. Flera snygga sparrows går att lägga vantarna på, antingen genom köp för riktiga pengar eller genom att utföra uppdrag – och de går att utrusta med tutor. Är du villig går det att investera i en loggbok med särskilda utmaningar som vid utförande låser upp en unik racingoverall som får en att blinka på banan. Sparrow Racing League känns som en högtid i Destiny, ändå är det bara i ett betaskede just nu.

Du förstår, Bungie och Activision har nämligen en ny finansieringsplan för Destinys andra år – microtransaktioner. Till skillnad från det season pass som originalspelet hade, kommer The Taken King inte att ha några miniexpansioner. Istället ska Destiny hållas intressant genom flera små evenemang som Sparrow Racing League och Festival of the Lost som vi såg i oktober. Dessa evenemang bedrivs med intäkterna från Eververse Trading Company, spelets egna butik för fans villiga att betala för snygga dansmoves och emotes.

Tess hade tidigare hand om spelares kampanjföremål, så som EV-30 Tumbler och Founder’s Seal-emblemet från betan.

Jag har varit med i Destiny sedan lanseringsnatten den 14 september 2014 och har i stort sett spelat dagligen. Eftersom jag upplevt både säsongsexpansionerna och de ny evenemangen måste jag erkänna att jag gillar den nya approach Bungie tagit. Spelets första tilläggspaket The Dark Below släpptes lagom efter att jag nått maxlevel och kom som en naturlig förlängning. Men House of Wolves, det andra tillägget, hade trots många meriterande egenskaper ändå mindre innehåll. Fram till The Taken King fanns det nästan ingenting att göra efter att man klarat Skolas några gånger. Hela sommaren var en ändå lång väntan. Men på tre månader sedan The Taken King har vi sett två evenemang, flera hemliga uppdrag och en successiv utbyggnad av raiden. Nu känns det som att det alltid finns något att göra.
Jag har till och med haft svårt att ”hinna” göra allt!

Om något så roligt som Sparrow Racing League kan produceras med hjälp av några småslantar, köper jag gladligen några emotes till! Har vi tur fylls nu den lilla kassan hos Bungies Live Team så att de har råd att utveckla nya racingbanor och installera sparrow racing som ett återkommande event, mycket likt Iron Banner. Med tillräckligt mycket kanske de har råd att utveckla en ny raid till påsk, individuella spelarbostäder som så många andra onlinespel, eller kanske till och med möjligheten att bygga sitt egna rymdskepp! Om jag får något nytt och roligt att göra varannan månad kan de räkna med att jag bidrar med en hundring då och då.

Nu ska jag återgå till att drägla över mina nya sparrows.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.