Spela Space Punks i Early Access!

Diablo möter Borderlands i det här rymdpunk-äventyret!

Den polska spelstudion Flying Wild Hog har i samarbete med den brittiska utgivaren Jagex Partners släppt sitt kommande actionrollspel Space Punks i Early Access exklusivt på Epic Games Store. Trailern här under ger er en snabb introduktion till både spelet och de fyra oduglingarna Duke, Finn, Eris och Bob.

Space Punks är vad utvecklarna och utgivarna själva kallar för en looter shooter, vilket är en briljant etikett på spel som handlar om att skjuta och plundra, som Borderlands och Gunfire Reborn.

Men från skillnad från de två ovannämnda FPS-spelen spelar man Space Punks från ett ovanför-perspektiv á la Diablo. Spelet styrs med twin-stick-kontroller vilket för tankarna till gamla spel som Smash TV och Total Carnage. Man måste vara snabb på att skjuta och hugga i alla riktningar, undvika fiendeeld och använda särskilda förmågor.

Michael Kuk, game director för Space Punks förklarar spelstilen och estetiken ytterligare:

Space Punks kombinerar en färgstark stämning hämtad från serietidningsvärlden och en brutal, humoristisk atmosfär med en surrealistisk touch. Vi ville skapa något som är nytt, fräscht och explosivt! Vi kände att det verkligen saknades spel som Space Punks. En av våra största styrkor som studio är vår erfarenhet av göra actionspel. Vi kan och älskar att göra spel med smidiga närstrider och snabba eldstrider, så vi tog de kunskaperna och satte dem på prov i ett nytt ovanför-perspektiv – med fokus på multiplayer och humor. ”

Hektiskt skjutande och huggande i Space Punks

Levande Space Punks

Flying Wild Hog har stora ambitioner med Space Punks. Spelet kommer fungera som en live-tjänst online där målet är att spelet ska gå från ”live” till ”living”.

Phil Mansell, VD för Jagex förklarar ytterligare:

Space Punks förkroppsligar perfekt vår filosofi om ”levande spel” genom att ge spelare en djup, social och ständigt föränderlig flerspelarupplevelse. Vi ser väldigt mycket fram emot att använda färdigheterna och erfarenheterna i att bygga stora samhällen som vi har fått ifrån 20 års utveckling av RuneScape-serien för att stödja Space Punks och framtida spel som kan dyka upp under Jagex Partners-paraplyet.”

Både utgivarna och utvecklarna betonar flertalet gånger att det är spelarnas feedback som står i fokus när det kommer multiplayer-delen av spelet.

Space Punks går att spela ensam, men också med vänner och folk från hela världen.

Vänta inte, prova redan nu!

I skrivande stund är Early Access fullt igång. När man spelar spelet i sin nuvarande form har man en hubb-värld som heter Devil’s Gambit där man hämtar uppdrag.

När ett uppdrag startar landar man på en station på en planet och spelets action sätts igång direkt. Robotar och monster attackerar en medan häftig rock-musik spelas högljutt och fräcka one-liners haglar från ens karaktärs kaxiga käft när man väl har bestämt sig för att slå tillbaka. Om spelet lyckas med att leva upp till löftet om humor får ni avgöra själva, men jag tycker att det har en viss charm.

Uppdragen har för tillfället inte mycket story i sig, men det är något som spelutvecklarna har lovat att ha fixat när spelets fulla release närmar sig. Uppgifterna är varierande och kan bl.a. handla om att döda X antal fiender, ha sönder kraft-generatorer eller att laga något.

Efter varje jobb väl utfört får man en belöning när man är tillbaka på Devil’s Gambit. Förutom bättre utrustning samlar man även på talent points som man spenderar i ett massivt talent tree. För den som är nyfiken och vill se mer utav hur det ser ut när man spelar finns det video på gameplay här.

När det kommer till loot i denna ”looter shooter” ska det finnas ett massivt arsenal. Skjutvärn, granater, tech-prylar, gizmos och mycket mer ska spelarna kunna plocka upp. Rymden är ganska stort trots allt.

De som gärna spenderar lite pengar på Space Punks för att spela Early Access kan göra det redan nu via Founders Packs. Dessa packs finns i två varianter. Det första Swag Pack för 209 kronor innehåller de fyra punkarna, exklusiva bakgrunder, fyra emotes, Epic Cape och Epic Dash-effekten. Swag Pack ger också tillgång till säsong 1 Battle Pass, som börjar under spelets öppna beta-fas. Det andra Splendor Pack för 349 kronor låser upp allt som finns i Swag Pack, plus fyra Epic Character Skins och några andra föremål.

Space Punks är som sagt just nu i Early Access på PC, men en öppen beta-fas är planerad för vintern 2021 där det ska gå att spela en gratis-version av spelet och det planeras även en release till konsol 2022, vilket är bra för Space Punks ser ut att vara gjort för couch-co-op.

Sex, drugs and big-ass aliens

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.