Spelet är slut, Gamestop stänger

GAME OVER, man. GAME OVER.

Gamestop kommer att avsluta sin verksamhet i Sverige. Kedjan har under en längre tid slagits mot röda siffror runt om i världen och har tidigare misslyckats med att hitta en köpare som velat ta över. Rykten har florerat kring kedjans öde, som nu alltså är beseglat. Enligt en av de svenska butikscheferna kommer nedläggningen ske successivt och mejl har gått ut till de anställda i dagarna.

Vad som mer händer nu är svårt att sia om. På Gamestops årliga konferens för butikschefer var de nordiska i år inte inbjudna. Det är oklart vad som gäller för våra grannländer, men den så kallade butiksdöden är lika mycket ett faktum såväl åt öst som åt väst. Det kan med andra ord vara en tidsfråga innan de får samma besked.

Gamestop är (eller var) en av de sista butikskedjorna specifikt för teve- och datorspel i Sverige. GAME, som stod under Nordic Games regi, slog igen under liknande förhållanden år 2014. Gemensamt för de båda var att de mot slutet försökte experimentera med fler varugrupper, vilket i Gamestops fall har varit merch. Butikerna har sakta men säkert blivit ungefär en tredjedel spel och resten muggar, figuriner, brädspel, t-shirts och andra klädesplagg.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.