Square Enix Presents Summer 2021 – en sammanfattning

Den här kan jag inte uppbåda samma hajp över som många andra.

Square Enix har även de hållit en presskonferens-infosändningshybrid-hajpmaskin i den digitala E3-mässans namn. Här var det mycket av en blandad kompott, men vi tar det från början.

Final Fantasy 1-6 får var sin ”Pixel Remaster” till Steam och iOS-enheter. Kanske är det här ett svar på fansens kritik mot de undermåliga remasters som släppts på formaten tidigare.

Legend of Mana-hajpen når sin kulmen; nu är det bara tio dagar kvar till släppet av dess remaster.

Guardians of the Galaxy får ett alldeles eget spel, och Square Enix såg till att ingen kunde missa det. Av de 40 allokerade minuterna tog GotG upp den utan tvekan största tidsrymden. Så måste det kanske bli när släppet är redan till hösten. Guardians of the Galaxy kommer redan den 26 oktober på PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X|S, förutom PC.

Marvel’s Avengers får nytt innehåll med Black Panther. The War for Wakanda kommer i augusti i år, men innan dess får vi The Cosmic Cube-DLC:n nu den 22 juni.

Ett par mobilspel fick sig en omgång kärlek: Hitman Sniper: The Shadows, NieR:Re[in]carnation, WAR OF THE VISIONS FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS (versaler är viktiga) samt Final Fantasy VII The First Soldier. Det här namnskicket på speltitlarna börjar bli smått befängt. Det åsido ser det ut som rätt gedigna titlar, där Exvius är en veteran som fyller fem år nu i dagarna. Är mobila enheter dina främsta spelenheter finns det snart extra att sätta gaddarna i, med andra ord.

Ser smågulligt ut.

Babylon’s Fall. Platinums största nuvarande projekt, även för de som har kvar hoppet om Bayonetta 3. En längre utvecklarintervju finns att kika på här. Presentationen är i övrigt enligt Platinums skyhöga standarder. Ett extra plus för den bombastiska musiken, som fick min gåshud att kittla till lite extra.

Life is Strange får både en remaster av seriens första två spel och ett nytt spel redan i år. True Colors, som det sistnämnda heter, släpps den 10 september, och en Ultimatutgåva som släpps samma dag ger dig hela paketet (nytt såväl som de remastrade spelen) på en gång.

Final Fantasy: Stranger of Paradise. Team Ninja utvecklar ett FF-spel som går ut på att döda Kaos. Kommer 2022 och har redan spaltmeter skrivet om sig, vad gäller allt från mode till det uppenbarligen trasiga demo som PS5-ägarna fått förtur på. Coolt som attan ser det ut att bli i varje fall!

Inklippt vid korrekt tid för Stranger of Paradise!

På det stora hela är Square Enix Presents Summer 2021 lite mindre hajp än premiäravsnittet tidigare i år. Kanske är det sommarens plötsliga ankomst som tempererat förhoppningarna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.