SteamWorld Build släpps 1 december. Förbokning är nu öppen

SteamWorlds speluniversum tröskar oförtrutet på och det är inom kort dags för senaste tillskottet SteamWorld Build att äntra scenen. Redan nu kan emellertid hugade spekulanter få pynta € 29.99 eller motsvarande i förväg för att säkra framtida nöje. För endast en femma extra (europeisk) går det att få med vid det här laget klassiska SteamWorld Dig i ett behändigt paket.

SteamWorld Build kan i sin spelmekanik närmast liknas vid en kombination av Sim City, Dungeon Master och varför inte Dwarf Fortress. Som projektets hjärna åligger det spelaren att bygga upp en stad som utvinner fräna grejer ur gruvor för att till sist nå en teknologisk nivå där de ångdrivna robotarna det hela handlar om kan snickra sig en rymdraket och ge sig ut på nya bättre äventyr.

Utvecklarna framhåller gärna att arbete pågått samtidigt med versioner för dator och hela raddan konsoler, på det att spelupplevelsen må bli så lik som möjligt på alla sorters maskiner. Spelet är för övrigt det första i serien som inte utvecklats av ursprungsstudion Image & Form vilken sedan sist uppgått i Thunderful. Istället har The Station som tidigare varit delaktiga i diverse LittleBigPlanet-projekt.

1 december smäller det alltså, både för Windows-PC, Nintendo Switch och alla i skrivande stund aktiva versioner av PlayStation och Xbox. Mer info finns på steamworldgames.com

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.