Strictly Limited öser ut fysiska spel

Vi nämner gärna Strictly Limited Games i såväl recensioner som i nyhetsartiklar här på Varvat. De har en gedigen erfarenhet av att släppa fysiska spel med det där lilla extra, vare sig det handlar om nytt, gammalt eller nygammalt. På sistone kan man lägga märke till en hel del av allt detta, inklusive följande.

Puzzle Bobble 3D: Vacation Odyssey

Sedan den 7 april kan du förboka Puzzle Bobble 3D: Vacation Odyssey på Partner Store-delen av hemsidan. Du kan välja utgåvor till PlayStation 4 eller 5 och spelet är kompatibelt med PlayStation VR. Det är väl knappast spelet de flesta skulle skryta om till formatet, men tilltaget är både roligt och relativt billigt. I skrivande stund är PS4-versionens samlarutgåva upplagd för knappa 50 euro.

Pocky & Rocky Reshrined

En riktigt omtalad pseudo-remake av kultspelet Pocky & Rocky, i Japan känt som 奇々怪界 (Kiki Kaikai). Precis som nästa spel i listan är det ett så kallat ”cute ’em up”, men utspelar sig på marken. Det är upp till en prästflicka (miko) och en tanuki-tvättbjörn att tämja diverse vidunder (yokai) och rädda dagen.

Spelet släpps till PlayStation 4 och Nintendo Switch. Samlarutgåvan innehåller ett par udda saker, bland annat ett suddgummi och akrylfigurer, som tycks ha blivit inne nu. Samtliga utgåvor kan för ytterligare 30 euro (då ett totalbelopp på 100 euro för samlarutgåvan) även ge dig ett gosedjur i form av spelets titulära tanuki-tvättbjörn.

Cotton Fantasy

Den senaste, helt nya delen i Cotton-serien dyker upp om en knapp månad, men kan bokas på SLG redan nu. Undertecknad har recenserat ett par spel ur seriens förflutna som tagit sig till moderna konsoler och ser fram emot Cotton Fantasy med mild förväntan. SLG har många Cotton-releaser på sin sida varav en del börjar närma sig slutsålt. Cotton Fantasy:s samlarutgåva innehåller udda nog en nendroid – en speciell typ av samlarfigur som troligtvis är bekant för många av våra läsare. Den är ursöt.

Epics of Hammerwatch: Heroes’ Edition

Epics of Hammerwatch är den näst senaste releasen att dyka upp på SLG:s hemsida. Denna tryckning innehåller duologin Hammerwatch-spel i sina mest kompletta utgåvor hitintills. Om kräla i slumpgenererade grottor i samarbete med flera spelare är din grej kan detta nog vara något. Upplägget är nämligen skapt för soffsamarbete och lär kunna stå för en hel del helgräddande aktiviteter med tre vänner.

Förbokningarna öppnade den 17 april och lär gå åt i måttlig takt. Samlarutgåvan är dock något sparsmakad, men innehåller åtminstone det helt okej soundtracket.

Zero Tolerance

Zero Tolerance är en garanterat nygammal release. Den kommer att innehålla originalspelet från 1994 och en tidigare osläppt uppföljare, Zero Tolerance Underground. Tillsammans heter detta paket Zero Tolerance Origins och kommer att släppas på fysisk kassett till Sega Mega Drive/Genesis. Moderna konsoler kommer att få utgåvan Zero Tolerance Collection, som förutom ovan nämnda titlar även kommer att innehålla protospelet Beyond Zero Tolerance.

Förbokningarna för Zero Tolerance öppnar först den 24 april (lagom till löning). Som vanligt är det en standard utgåva och en samlarutgåva var till moderna konsoler, medan retrosläppet Origins har två, där enda skillnaden är den estetiska mellan japansk-europeiska Mega Drive och amerikanska Genesis.

Dubbelt upp Wonderboy

Wonderboy Anniversary Collection och Wonderboy Returns Remix finns båda uppe för bokning och särskilt den förstnämnda i en otroligt snygg samlarutgåva. De har varit uppe till förhandsbokning hyfsat länge redan, men är så snygga att de gärna får nämnas här ändå.


Jag vill också slå ett slag för att svenska Spel & Sånt har ett nyligen inlett samarbete med Strictly Limited Games. Det innebär att en hel del av deras kommande katalog går att boka via dem. Detta addend är på intet sätt sponsrat av vederbörande; de är helt enkelt en butik flera av oss gärna spenderar våra pengar hos.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.