Sverige spöade Norge i massiv VALORANT-tävling

Under förra veckan arrangerade Riot Games ”Northern Showdown” där svenska och norska gamers gjorde upp i VALORANT och Sverige visade omgående vart skåpet skall stå. Efter tre intensiva dagar och 82 spelade matcher var det till slut Sverige som stod som överlägsna segrare.

I samband med lanseringen av den nya agenten Deadlock, arrangerade Riot Games under förra veckan en tävling i VALORANT mellan Sverige och Norge. Den nya agenten är norsk, och eftersom det redan finns en svensk agent i spelet ansåg Riot Games att det var hög tid att avgöra vilket av de två länderna som är bäst på gaming. Det skriver utvecklaren i ett pressmeddelande.

Under tävlingen som pågick mellan 4–6 augusti, tävlade både amatörer och proffsspelare från de två nationerna mot varandra. Allt kulminerade i en storslagen showmatch på lördagskvällen. Den spelades mellan välkända svenska och norska gamingprofiler, ledda av respektive lands lagkaptener. Den norska streamern Arjeta ”Ailincia” Hoxha var lagkapten för det norska laget, medan Emanuel ”Peak” Uzoni tog befäl över svenskarna. Andra välkända spelare som Jonas Lihaug, Knut Spildrejorde, Lucas ”Mendo” Håkansson och Annie Fuschia deltog också i showmatchen.

Turneringens avslutande match spelades på Inferno Onlines Red Bull Gaming Sphere i Stockholm och 00NATION HQ i Oslo. I det norska laget deltog “Knut”, “Musarita”, “Kiddiih”, Albert från Riot Games, och lagkapten Ailincia. Svenska laget, som leddes av lagkapten Peak, bestod av “Noizeeh”, “LMNTRIX”, “AnnieFuchsia” och Jim från Riot Games. I denna match var det återigen svenskarna som gick segrande ur striden. Sammanlagt hade det svenska laget 51 vinster under de tre dagarna, medan norrmännen nådde 31 vinster.

Överlycklig lagkapten

– De norska spelarna kämpade tappert alla tre dagarna. Efter att Norge tog ledningen första dagen var vi osäkra på om vi skulle lyckas vinna, men sedan presterade vi riktigt bra under den andra dagen, där vi både gick ikapp och förbi det norska laget. För en gångs skull hade inte norrmännen turen på sin sida och vi visade att hårt arbete slår oljepengar, säger Emanuel ”Peak” Uzoni, lagkapten för det svenska laget

Den norska lagkaptenen Ailincia var naturligtvis besviken över förlusten, men samtidigt nöjd över insatsen från sina landsmän.

– Vi blev kanske lite väl självsäkra efter att vi tog ledningen första dagen, och tyvärr gick svenskarna om oss dag två. Vi gav verkligen allt för att komma ikapp och höll jämna steg med svenskarna hela dagen, tyvärr räckte det inte hela vägen. Jag är oerhört stolt över alla norska spelare som varit med och kämpat under hela helgen, säger Ailincia.

Tävlingen sändes live på lagkaptenernas Twitch-kanaler från torsdag till lördag. Sammanlagt deltog 638 svenskar och norrmän i tävlingen, och tusentals följde kampen online.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.