Sverocks ordförande nominerad till Raoul Wallenbergpriset

Alexander Hallberg, förbundsordförande för Sverok – Spelhobbyförbundet, är nominerad till Raoul Wallenbergpriset. Priset lyfter personer som arbetar med kunskapshöjande insatser för barn och ungdomar om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde. Sverok har arbetat med spel över språkgränser och insatser för nyanlända barn och unga, såväl som mot näthat och för ett inkluderande föreningsliv där likabehandling är en naturlig del.

Alexander Hallberg

Alexander Hallberg, förbundsordförande för Sverok

Raoul Wallenbergpriset instiftades 2013 och delas ut på Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti. Priset delas ut till en person som i Sverige arbetar i Raoul Wallenbergs anda, främst genom kunskapshöjande insatser för barn och ungdomar om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde. Alexander har i sin roll som Sveroks förbundsordförande arbetat för en mer välkomnande och tillgänglig spelhobby, som förenar över språkgränser skriver Sverock i ett pressmeddelande.

– Det är en otrolig ära att bli nominerad till ett pris som bär Raoul Wallenbergs namn och som delas ut för att påminna oss om hans gärning som jag förknippar med civilkurage, mod och osjälviskhet, säger Alexander Hallberg, förbundsordförande i Sverok. Sverok har 101 000 medlemmar och när vi gör olika insatser kan vi nå, och påverka, många unga i Sverige.

Bland insatserna som Sverok har genomfört finns ett aktivt arbete mot näthat inom projekten Respect All, Compete och Game over Hate. Sverok har också tagit fram en lista över språkneutrala spel, för att låta folk träffas över språkgränser, och arbetar med spelträffar för nyanlända barn och unga. Under 2015 mottog Sverok RFSL Ungdom-priset för sitt arbete med likabehandling och normkritik inom föreningslivet med projektet Normer, Attityder och Beteenden. Sverok har också tydligt tagit avstånd från organisationer som arbetar mot demokrati, öppenhet, jämställdhet och mångfald.

Pristagaren kommer att vid sidan av prissumman på 100 000 kr få en miniatyr av den bronsportfölj som konstnärerna Ulla och Gustav Kraitz skapat och som är en del av minnesmärkena över Raoul Wallenberg utanför FN i New York och UD i Stockholm.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.