Tainted Grail: The Fall of Avalon – förstapersonsrollspel i öppen värld nu i early access

Tainted Grail: The Fall of Avalon är ett mörkt fantasyrollspel baserat på legenden om Kung Arthur från polska studion Questline och finns nu ute på early access.
I Avalon är livet en ständig kamp.

Questline, den polska spelstudion, släppte häromdagen deras senaste spel Tainted Grail: The Fall of Avalon i early access på Steam och GOG. Om namnet låter bekant så kan det bero på att Questlines föregående spel var Tainted Grail: Conquest, ett rollspel med kort-mekanik och roguelite-element. Fast troligtvis beror det på att du hört talats om brädspelet med samma namn från 2019.

Tainted Grail: The Fall of Avalon bygger på samma värld och story som det i brädspelet, skrivet av polska fantasyförfattaren Krzysztof Piskorski. Det är därför en mycket mörk och dyster värld som spänner över tusen år från att Kung Arthur tog över ön Avalon. Men när spelet tar vid har Arthur varit död länge, och folket på Avalon kämpar med att överleva den Röda Döden och spridningen av en uråldrig ondska. Du vaknar upp i en möglig fängelsehåla och blir snart inblandad i kampen för att rädda Avalon.

I sann rollspelsanda kommer du kunna strida med stål och magi i Tainted Grail: The Fall of Avalon. Det finns massor av uppdrag att genomföra, karaktärer att träffa, val och konsekvenser att ta del av och stå för, samt kompletterande system som hantverk och matlagning. Du kommer stiga i level och träna färdigheter för att bli starkare och vill du överleva världen behöver du ge dig ut och utforska den efter skatter.

Läs mer om Tainted Grail: The Fall of AvalonSteam eller GOG.

Indie access

Tainted Grail: The Fall of Avalon är ett indiespel, utan ambitioner att ha samma visuella kvalitet som AAA-spel. Det är i högsta grad i early access och feedback är vital för spelets fortsatta utveckling. Spelet säljs därför också på ett lägre pris, cirka 329 SEK. I dagsläget har alla som köper Tainted Grail: The Fall of Avalon tillgång till hela det första kapitlet av spelet, vilket motsvarar ungefär 10-15 speltimmar. Allteftersom spelet utvecklas kommer fler kapitel bli adderade.

I skrivande stund har Tainted Grail mestadels positiva omdömen på 76% borta på Steam, vilket är en bra start för early access. Utvecklaren är tydliga med att spelet har buggar och inte är färdigutvecklat och välkomnar därför feedback från sina spelare.

Varvat är just nu på väg till Avalon för att själva ta en titt på detta mörka fantasyspel. Vi återkommer inom någon vecka för avrapportering.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.