The Smurfs: Mission Vileaf kommer i höst

Det smurfar fett!

Smurfarna är inga främlingar för tevespel. Franchisen är välrepresenterad i mediet sedan tidigt 1980-tal på allt från hemkonsoler till telefoner. Sedan 2015 har det dock varit relativt tyst vad gäller just konsoler, även om det rapporterades om lite i görningen förra året. Den tystnaden bryter Microids, som köpt licensen och ger ut The Smurfs: Mission Vileaf under hösten i år.

Mission Vileaf kommer att bli ett plattformsspel i 3D, med flera av de egenskaper vi associerar med genren. Dessa är framför allt precisionshopp, färgglad grafik, samlingsbara föremål och en rejäl släng färdigheter, varav en del går att uppgradera.

Spelet kommer att spelas över fem världar och handla om Gargamels senaste onda plan: Att fängsla smurfarna med en giftig växt, den titelmarkerade Vileaf. Växten fördärvar även skogen med sitt gift och det blir upp till Smurfelina, Glasögonsmurf, Buttersmurf och Starksmurf att rensa ogräset med Fixarsmurfs uppfinning, Smurfizer.

The Smurfs: Mission Vileaf släpps den 26 oktober på PC, PS4, XBO och Switch. Konsolerna får en fysisk release (både ”smurftastiska utgåvan” och en samlarutgåva). PS5 och XSX|S får sina versioner (bara digitalt bekräftade) någon gång nästa år. En liten försmak på gameplay finns i sidhuvudet eller på den här länken.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.