THQ ansöker om konkurs

I ett pressmeddelande från spelutgivaren THQ bekräftar man att bolaget ansökt om konkurs. Bolagets tillgångar, som inkluderar spel under utveckling, tas tillfälligt över av investmentbolaget Clearlake Capital Group. Titlar som ingår är bland annat Company of Heroes 2 och Metro: Last Light. För tillfället så får alla på företaget behålla sina jobb, men ingen vet hur det ser ut när konkursen är klar. I februari i år fick 170 anställda gå från bolaget, men det tycks inte ha förbättrat den ekonomiska situationen.

Försäljningen och konkursansökan är nödvändiga steg för att genomföra THQ:s förvandling och positionera bolaget inför framtiden. Vi tror starkt på de spel vi har på gång, styrkan i våra studios och kunnandet hos våra anställda.
Vi är tackasamma för att ha haft ett starkt team av anställda, partners och leverantörer under denna övergångsperiod. Vi är glada över att ha knutit till oss ett kapitalstarkt bolag och vi hoppas att försäljningen går så smidigt som det bara är möjligt.
Brian Farrell, VD för THQ

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.