Thunderful World – en sammanfattning

Utgivaren Thunderful höll sin första digitala presentation – Thunderful World – under onsdagskvällen. I den fick vi ta del av en dryg halvtimme nyheter, förhandstittar och trailers. Det hela presenterades av ingen mindre än Mark Hamill i form av en charmig sketch som förde honom samman med flera nyckelpersoner bakom utgivaren och deras portfölj. I den här artikeln följer en sammanfattning av de speltitlar som presenterades under sändningen. Hellre än en kronologisk indelning väljer vi att publicera efter nyhetsvärde.

Premiärer:

Wavetale är en berättelse om en översvämmad stad och en ung tjej med förmågan att gå (ocvh springa) på vatten. Det släpptes direkt i samband med Thunderful World – men bara på Google Stadia. Wavetale kommer även att släppas till PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S samt Nintendo Switch.

Laika: Aged Through Blood tar en dirtbike och kör den till postapokalypsen. Trailerrösten kallade spelet för ”det första motorvania-spelet”, vilket onekligen drar uppmärksamhet. Detta motorvania kommer att släppas på både PC och konsol.

Hell Pie är ännu ett tredimensionellt plattformsspel med actionelement. Det ser både fritt och välpolerat ut, med en färggrann palett och robust slagsmålssystem. Det kommer till både PC och konsol.

Swordship är ett roguelike-spel med samma högoktaniga action som sätter F-Zero och Fast RMX på kartan. Det är dock snarare ett dödsrally och spelas från ett helt annat perspektiv. Dess grafiska stil får det också att stå ut från mängden futuristiska svävarspel. Swordship är under utveckling till både PC och konsol.

Togges är ett pusselplattformsspel som tycks få ett fokus på fysik. Trailern säger mer än vad mina ord kan göra konceptet rättvisa. Spelet saknar släppdatum annat än ett obestämt 2022, men du kan lägga till det på din önskelista i Steam om du är intresserad.

SteamWorld Headhunter var kvällens stora nyhet och fick avrunda kvällen. Vi fick dock inte så mycket mer än en teaser, utan vare sig gameplay eller ens genre. Men nu vet vi att SteamWorld-universumets kugghjul ännu roterar, åtminstone.

Kommer snart

White Shadows är ett plattformspussel som ser ut att kombinera det bästa av Limbo och Little Nightmares. Trailern ackkompanjerades av en hispig rendering av Nikolai Rimsky-Korsakovs Humlans flykt som får en att undra vilken ton spelet faktiskt siktar på. Vi får veta det när White Shadows släpps den 7 december – om mindre än fyra veckor.

The Gunk är från skaparna av Steamworld, Image & Form. Det är en 3D-plattformare där du spelar som upptäcktsresenären Rani. Tillsammans med ett litet team utforskar hon en ny, främmande planet och utröner dess alla mysterier. The Gunk var ett av de spelen som presenterades av en utomstående, i det här fallet Ranis röstskådis Fiona Nova. Spelet släpps redan den 16 december, på PC och båda nuvarande Xbox-generationer.

En skock utan datum

Cursed to Golf är ett udda, retroinspirerat golfspel som kommer att spelas från sidan (i motsats till uppifrån eller i full 3D). Det är gamla nyheter för en del av oss, och har tyvärr fortfarande inget släppdatum. Du kan åtminstone lägga till det i önskelistan på Steam. Cursed to Golf kommer även att släppas på konsoler.

Super Meat Boy Forever släpps till mobil. Det finns redan på PC, PS4, XBO och Switch, så har du inte spelat det ännu har du nu en extra plattform att välja mellan.

Planet of Lana är fortfarande på g och har fortfarande inget fastställt datum ännu. Och det ser fortfarande riktigt trevligt ut!

Firegirl ser ut som Octopath Traveler möter Mighty Switch Force 2. Det beskrivs som en rogue-lite där du som brandkvinna ska släcka bränder, rädda civila och försöka komma underfund med varför sagda bränder plötsligt tycks härja genom hela staden. Firegirl är på väg till PC och konsoler.

Crowns and Pawns är ett nytt inlägg i den klassiska peka-klicka-genren av äventyrsspel. Spelets huvudperson, Milda, ärver en stor summa pengar från en äldre släkting och kastas in i ett drama med mystik, historia och val som ska påverka storyns riktning. Detta släpps exklusivt på PC än så länge.

En påminnelse (ute redan nu)

Industria är snarare ute redan nu (det släpptes den 30 september), men det passade ingen annanstans. Det ska dessutom portas till PlayStation 5 och Xbox Series X någon gång under nästa år. Det ser ut att vara värt att utforska för dig som gillar korta FPS-spel med mycket story och atmosfär.

Tinkertown har varit i Early Access-spel i snart ett år, och kommer att få en rejäl uppdatering snart. Spelet påminner om en blandning mellan Minecraft Dungeons och Wanderlust (ett spel eventuellt ingen läsare har kört).

Source of Madness är ett roguelite-spel i Lovecraft-universumet och släpptes i Early Access den 22 september i år. Den stegvis och slumpmässigt genererade världen ska tydligen kunna påverkas av en AI som läser av spelarens beteende. Kanske har du resan hunnit testa det här, men om du inte har det så är Thunderful World här för att påminna dig om att det finns.

Och ett avslutande viktigt meddelande till allmänheten

Steamworld Dig 2, ett av de mest uppskattade spelen från Thunderfuls katalog, går att ladda ned gratis via Steam – i cirka en halvtimme till. Skynda fynda!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.