Planet of Lana är en svensk som fått vänta på strålkastarljuset

Planet of Lana är ett litet plattformsspel med fenomenalt filmiska kvaliteter i sin handritade stil. Det utannonserades under Summer Games Fest med en trailer (se ovan), men har faktiskt – och självfallet – varit under utveckling betydligt längre än så.

Under Gamescom 2019 fick jag chansen att se ett väldigt tidigt skede i utvecklingen av Planet of Lana. Jag minns inte om det hade fått sitt namn redan då, eller om studion kallade sig Wishfully redan då, men när vår visningsman beskrev influenserna var jag såld – och det fort. Järnjätten och Studio Ghibli är verkligen inga namn man tar lätt på som ett fan av tecknad film, och jag tror de flesta skulle vara överens om att Wishfully har lyckats med ett bra första intryck.

Spelet utspelar sig på en främmande planet och handlar om (vem annars?) Lana. Planeten tycks ha blivit invaderad av en främmande ras och Lanas syster är borta. Tillsammans med djurkompanjonen Mui påbörjar hon en räddningsaktion. Det här är är ett plattformsspel som förutom hoppande har både problemlösning och smygsektioner som utnyttjar de två karaktärerna i sin gameplay-design.

Min tidigare kontakt med Planet of Lana gör mig extra glad att få återse spelet med både en utgivare och ett släppdatum (om än preliminärt gällande sistnämnda). Det är Thunderful som tagit Wishfully och Planet of Lana under sina vingar. Släppdatumet är ett ännu ospecifikt 2022 och plattformarna är Xbox Seriex X och PC. Den vackrert handritade grafiken kommer att renderas i 4K-upplösning occh med 60 bildrutor per sekund. Jag ser fram emot det (och hoppas att en 4K-skärm finner sin väg till mig till dess).

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.