Tomb Raider firar kvartsekel – utvecklare lovar överraskning

I oktober är det exakt tjugofem år sedan det första Tomb Raider släpptes till Playstation. Spelet fick massivt beröm från spelpress och spelare över hela världen. Lara Croft var en av de första kvinnliga huvudkaraktärerna i ett dataspel någonsin och banade vägen för starka kvinnor som förebilder i spelvärlden. Totalt har samtliga spel i serien sålt i över 85 miljoner exemplar. Detta måste givetvis firas.

Nyligen släppte trion Square-Enix, Chrystal Dynamics och Eidos Montreal en briefing om hur framtiden kommer se ut för Tomb Raider. Utöver fler spel, en anime-serie på Netflix och välgörenhetsgalor så kommer en Live-show att arrangeras i London nästa år. Här får besökare chansen att vandra i Laras kängor genom att lösa pussel på en bana. Som grädde på moset toppas aktiviteterna med en utställning i Holland om kvartseklet med Tomb Raider.

Vad är ditt favoritspel från Tomb Raider och har du några minnen från det allra första spelet?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.