Turbaserad grottkrypare inspirerad av ungersk mytologi, nu på fler plattformar

Soliga sidan upp

Operencia: The Stolen Sun är en grottkrypare med turbaserat stridssystem som spelas ur förstapersonsperspektiv. Den genrebeskrivningen fullkomligen kittlar av nostalgi för många av oss. Operenica släpptes från början till Xbox One och Epic Games Store för ett drygt år sedan och expanderar nu till GoG, Steam, Nintendo Switch och PlayStation 4 den 31 mars i år, nästan exakt på dess årsdag.

Operenica: The Stolen Sun utvecklas och ges ut av Zen Studios. Spelet utspelar sig i ett sagolikt fantasy-land med slott, grottor och skogar att utforska. Här finns dock även historiska karaktärer och platser du skulle kunna besöka i dag. I denna blandning mellan historia och saga tillämpas alltså ett turbaserat stridssystem på klassiskt manér. Alla förflyttningar är längs ett rutnät och när du drämt till en fiende får du snällt vänta på att den drämmer tillbaks.

Operencia: slagsmål mot troll(?)
Hur många rutor når du, min fule vän?

Har du väntat på att Operencia ska släppas på fler plattformar eller är det här rentutav din första kontakt med spelet? Undertecknad är själv en nyblivet nyfiken!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.