Twin Mirror – en thriller från Dontnod – ute nu!

Äntligen är Dontnods thriller ute! Ta rollen som Sam Higgs och lös mysteriet i hemstaden Basswood idag på Playstation 4, Xbox One och Epic Game Store.
Ute nu!

Twin Mirror är ute nu på Playstation 4, Xbox One och PC via Epic Game Store (exklusivitet i ett år). Du plockar upp spelet för det ringa priset av cirka 309 SEK på Epic och 319 SEK på Playstation Store. Spelet är fullständigt och inte ett episodbaserat spel.

Du tar rollen som Sam Higgs, en avdankad och butter reporter som återvänder till sin hemort Basswood efter att ha varit på vift i flera år. Men återkomsten är en tragisk sådan då anledningen är bästisens begravning. Hans hemkomst kantas av intriger och mystiska omständigheter som försätter honom i problem. Till sin hjälp har han ett fantasifoster kallad the Doubble som agerar som hans samvete och ett tankepalats där han kan dra sig tillbaka…

Äntligen!

Twin Mirror blev utannonserad redan Gamescom 2018 och redan då imponerade spelet på mig. Att Dontnod Entertainment, skaparna bakom Life is Strange, låg bakom spelet eldade min hajp ännu mer. Men efter den initiala demonstrationen på Gamescom föll spelet i dunkel. Det var inte förrän tidigt 2020 som studion visade livstecken.

Spelet har sedan dess gått från en tilltänkt episod-baserad release till fullängdsspel, samt att Dontnod Entertainment själva publicerar spelet, med distribution från Bandai Namco och Epic Games Store. Förändringar har även skett i Sam Higgs framtoning och hans dubbel som 2018 var mer av en joker.

I min förhandsvisning av spelet i somras fick jag ett väldigt positivt intryck av Twin Mirror och kan inte bärga mig! Jag vill däremot påminna mig själv och andra fans att dämpa våra förväntningar. Med tanka på priset är spelet en mindre produktion och har troligtvis omkring 15 timmar speltid. Dessutom har det utvecklats delvis under en pandemi. Som vi alla vet ställer världssituationen till med alla möjliga förtret.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.