Undefeated: Genesis – en lovande Dragon Ball-fantasi

En trailer säger mer än tusen ord, och just nu är de alla något i stil med ”Var har du varit hela mitt liv?”. Undefeated: Genesis visar upp ett imponerande koncept som förutom Dragon Ball påminner en hel del om Infamous-spelen. Framför allt för dock de många klippformationerna och demoleringen av dessa tankarna till Goku vs. Frieza – en mental koppling vi är många som uppmuntras av.

Undefeated är ett hyllat studentprojekt från 2019 med 1,8 miljoner nedladdningar, som nu omstöps till en fullfjädrad release för PC och konsoler. Releasedatumet? 2026. På något sätt känns det uppfriskande med en studio som ger en rejält generös tidsram direkt – särskilt när projektet lovar den här sortens spektakulära upplevelse.

Det är Indie-us Games, originalutgivaren för Undefeated, som kommer att stå för utvecklingen, medan Chorus Worldwide kommer att bistå med utgivningen.


Undefeated: Genesis är så klart tungt animeinspirerat, men tar även friskt ur superhjältars manual. Berättelsen så som den ser ut nu ser huvudpersonen transporterad till en annan värld (s.k. isekai) av ett meteoritnedslag. Väl där får hen (för nog hoppas vi väl på ett karaktärsskaparprogram) mystiska, övernaturliga krafter och måste slåss mot mutanter som ödelägger landskapet. Förutom att ge massor av högenergisk smisk till ondingarna kommer vår protagonist nog även vilja få reda på vad som hänt och hur en bär sig åt för att komma hem igen.

Med en release så långt bort som 2026 finns gott om tid att glömma bort Undefeated: Genesis helt och spela massvis med annat, men någon sparfil kommer i varje fall finnas i mitt bakhuvud. Skulle man ha vägarna förbi årets Tokyo Game Show (21–24 september) kan man dessutom få prova på en demo. Fram till dess är det trailer som gäller.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.