Svensk speljätte avlivar Volition

Volition – grundaren till spelserierna Red Faction och Saints Row – gav nyligen beskedet att företaget går i graven efter trettio års verksamhet i spelbranschen. Bakom beskedet står den svenska speljätten Embracer som beslutat att lägga ned bolaget omgående i samband med ett omfattande sparprogram.

Volition grundades juni 1993 under namnet Parallax Software och var beläget i delstaten Illinois i USA. Volition fick idel uppmärksamhet efter att huvudägaren THQ gick i konkurs i december 2012 och köptes senare upp av Deep Silver året därefter. Efter rebooten av Saints Row hamnade bolaget i blåsväder då spelet möttes av stark för sina buggar och främmande inriktning av innehållet.

Själv minns jag Red Faction med glädje som Volitions starkaste kort. Jag väntar fortfarande på en remaster/remake av spelet som pockade på min uppmärksamhet under våren 2001. Vad som händer nu med serien och samtliga av Volitions tillgångar står skrivet i stjärnorna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.