Undersökning: mer än var tredje svensk kan tänka sig begå brott

I samband med lanseringen av spelet Saints Row har Ipsos på uppdrag av spelförlaget Deep Silver genomfört en undersökning om attityder kring brott bland den svenska befolkningen.

Ny undersökning visar att 34 procent av svenskar kan tänka sig att begå brott, om de inte skulle bli påkomna. Undersökningen visar också att var tredje svensk vill legalisera fri parkering av pansarvagnar i city. Det skriver skriver Spelutgivaren Deep Silver efter att de genomfört en plojaktig undersökning i samband med lanseringen av Saints Row.

Undersökningen visar att av 1000 svarande kan mer än var tredje svensk (34 procent) tänka sig att begå brott, om ingen fick reda på att de begått brottet.

Överlag svarar mer än hälften (55 procent) av befolkningen att de inte kan tänka sig att begå brott. Det anser skaparna av Saints Row vara på tok för många. För att råda bot på detta kommer Saints Row-bossen att lansera en egen valaffisch med ett tydligt budskap. Valaffischerna kommer att finnas i Stockholm från 25 augusti. Slagorden i kampanjen är ”mindre lag och mer oordning” vilket passar utmärkt när man ska bygga sitt kriminella imperium. Dessvärre finns inte Saints Row-bossen med på vallistorna till riksdagen men som tur är kan du skapa din helt egna boss i Saints Row.

Miljö och klimat fortsatt viktig valfråga

Miljö och klimat är en fortsatt viktig fråga för svenskarna; endast tre procent skulle tänka sig att bygga ett kriminellt imperium grundat på att dumpa giftiga avfall.

Undersökningen visar också att om man exempelvis skulle råna en bank gör man det helst tillsammans med en partner (42 procent).

För att undkomma lagens långa arm svarar 22 procent av svenskarna att de helst använder helikopter som flyktmedel. De så hatade elscootrarna står dessvärre inte högt i kurs i den här undersökningen heller då endast var tionde person (nio procent) skulle välja detta för att fly efter till exempel ett bankrån.

Fler resultat från undersökningen:

  • Dubbelt så många hade valt en taco-foodtruck som flyktmedel framför en wingsuit.
  • 28 procent skulle hoppa framför en bil för försäkringspengar om de skulle överleva utan skador.
  • En av tio svenskar hade valt ett gitarrfodral för att råna en bank.
  • En av tre svenskar vill att det ska bli lagligt att parkera en privat pansarvagn i storstäderna.
  • Var tredje svensk skulle helst vilja vara en kriminell Dwayne ”The Rock” Johnson.

Nya Saints Row är utvecklat av spelstudion Volition är en reboot av serien där både nya spelare och fans av serien kommer att känna igen sig. I spelet är du en boss som bygger upp ditt kriminella imperium i den fiktiva staden Santo Ileso i den amerikanska södern.

Saints Row släpptes i förra veckan till Xbox One och Xbox Series X/S, Playstation 4 och Playstation 5, Epic Games Store för PC och Google Stadia. Allt i denna artikeln får givetvis tas med en skopa salt.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.