Vad sägs om att spela DIablo III i förstaperson?

I en intervju med onlinetidningen games.on.net så avslöjade Jay Wilson, speldesignern bakom Blizzards efterlängtade Diablo III, att det tidigt i Diablo III:s utveckling hade föreslagits att spelet skulle utformas för första- eller tredjepersonsvy. Wilson säger att han hade blåvägrat till förslaget som enligt honom är en del av spelets design, och inte kan betraktas som en teknikfråga.

”Jag ville inte höra det. För mig är kameran inte ett teknikval, och det finns nog med första- och tredjepersonsspel där ute”, säger han under intervjun. I samma intervju bemöter han även varför valet gjordes att exkludera stegar och offline-spelande. I stegarnas fall handlade det om att för få spelare var intresserade av det inslaget och att Blizzard nu ville rikta in sig mot en bredare målgrupp. Som svar på det exkluderade offline-spelandet så meddelar Wilson att de numera betraktar Diablo som onlinespel, och att de har haft många problem med spelare som spelade Diablo II offline för att först senare upptäcka online-läget.

Vissa saker låter vettiga, andra får man ta med en nypa salt. Gissningsvis så kommer många sakna möjligheten att kunna spela utan uppkoppling, men det återstår att se.

 

Källa: games.on.net

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.