Jenova Chen: ”PS3-ägare är mer intresserade av konstnärliga spel”

Speldesignern Jenova Chen, skaparen bako thatgamecompany:s spel flOw, Flower och nysläppta Journey – alla tre PS3-exklusiva titlar – deltog nyligen i en mailkonversation med spelsidan GamesBeat. Hans studio har en förkärlek till att diskutera spel som konst, vilket bland annat hans före detta kollega Kellee Santiago uppvisade i en föreläsning om att ”Spel är konst” för ett par år sedan. Denna gången är Jenova själv på tårna och hävdar att SONY har en mer ”konstnärlig och vuxen-fokuserad smak” för spel och att de ”bryr sig om vad vuxna tycker om deras spel”.

Chen går vidare med att säga att ”PS3-ägare är mer benägna till att vara mer intresserade av konstnärliga spel i jämförelse med Wii och 360.”  SONY själva bekräftar att deras största demograf för online-butiken till PS3 definitivt är vuxna människor som efterfrågar en ”djup, inlevelserik spelupplevelse”. Måhända är det kanske därför Jenovas egna spel Journey är ett av de snabbast säljande spelen på PSN någonsin, och Trials Evolution det bästsäljande spelet på Xbox Live Arcade?

Källa: venturebeat

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.