Vi fick en försmak av Splatoon 2 till Switch

Ett spel att se fram emot

Splatoon är en personlig favorit. Nintendos bidrag till shooter-genren är färgglad, fartfylld och annorlunda. Istället för att fokusera på att ta livet av dina fiender så skall du lägga din energi på att måla hela spelplanen i ditt lags färg. Så kladdigt och så typiskt Nintendo. Det är också därför jag blir extra glad när det visar sig att Splatoon 2 ganska snart kommer att landa på Nintendo Switch.

Vid Bergsalas välbesökta pressvisning av den nya konsolen den gånga helgen var ett av de spel som visades upp just Splatoon 2. I två lag om fyra spelare vardera utkämpades färgfyllda slag i Bergsalas foajé. Hälften av spelarna spelade direkt på Switch-skärmen, medan den andra hälften höll Pro-kontroller i händerna. Själv tillhörde jag den senare kategorin.

Den nya Pro-kontrollen är ett tillbehör som säljes separat och kostar i runda slängar 800 kr. Layouten påminner mycket om en Xbox-kontroll och den ligger väldigt bra i handen. Intrycket är dock lite plastigt och jag har svårt att se hur man kan motivera det relativt höga priset. När det kommer till funktion så finns det inte mycket att klaga på. Kontrollen gör sitt jobb, varken mer eller mindre. Här krävs dock mera tester för att ge ett rättvist utlåtande. Däremot så är den bekvämare än att två Joy-Cons placerade i ett Joy-Con-grepp.

Det lilla vi fick se av Splatoon 2 bjuder inte på några banbrytande nyheter. Istället känns det som ett efterlängtat DLC med nya banor till originalspelet. Men vi måste vara rättvisa och betona att vi endast sett en väldigt liten del av Splatoon 2. Enligt Nintendo själva så kommer vi att få en hel del uppdateringar i både spelmekanik och nya spellägen när hela spelet släpps senare i år. Det ser vi fram emot!

Splatoon 2 ger en bra inblick i vad den relativt lilla Switch-maskinen faktiskt kan åstadkomma. Alla matcher jag spelade och tittade på flöt otroligt bra. Inte en tillstymmelse till tappad frame rate, trots intensiva strider där mycket händer samtidigt på skärmen. Kontrollerna svarade riktigt bra och det tycktes inte vara någon skillnad på prestanda för dem som spelade på TV och dem som spelade direkt på konsolens skärm. Även om Splatoon 2 inte är någon konsolsäljande titel så lär den färggranna och något kladdiga shootern locka nya spelare till Switch. Det är trots allt en av Nintendos få PvP-titlar. Och det är makalöst roligt!

Splatoon 2 släpps i sommar till Nintendo Switch.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.