Ny uppdatering till Splatoon 2 imorgon

Två uppdateringar väntar Splatoon 2, en i december och en imorgon. Den första för med sig en hel drös med innehåll och funktioner.

Nintendos splatterskjutare Splatoon 2 ska få två nya uppdateringar innan årets slut, varav den ena släpps redan imorgon. Uppdateringen innehåller bland annat en ny bana för Salmon Run, samarbetsläget där spelare hjälps åt istället för att spruta ner varandra; nya vapen, frisyrer; och nya banor att tävla på.

Rökt lax

Banan ser ut som en korsning mellan skeppsvrak och vilda västern.

Den nya banan till Solmon Run heter något så lustigt som Salmonid Smokeyard. Denna skruttiga, soptipp består av en vid strand som separeras av en stor glipa med plattformar. Det unika med denna bana är att den har flera fläktar som lyfter upp spelare till övre plattformar. Nintendo rekommenderar att man samarbetar flitigt för att dra nytta av dessa fläktar i kampen mot Salmonider.

De nya pvp-banorna är MakoMart, ett Ica Maxi att trasha ner med färg; Shellendorf Institute, ett dammigt museum; samt Walleye Warehouse och Arowana Mall från föregångaren Splatoon. Banorna blir dock inte tillgängliga direkt med uppdateringen utan fördelas efterföljande veckor. Först ut, lagom till Back Friday, är MakoMart.

Ny garderob

Vidare får Splatoon 2 140 nya kläder att pimpa dina b-fiskar med. Detta inkluderar det vanliga, mössor, tröjor och skor i varierande modeller. Bland dessa återfinner vi kläder från föregångaren Splatoon – kan du hitta dem i trailern? Med den utökade garderoben tillkommer en ny funktion som kommer glädja många fans – möjligheten att byta utrustning i lobbyn! Hurrah!

Gillar du variation så kan du se fram emot de nya frisyrerna som uppdateringen introducerar. Två till tjejer och lika många till pojkar. De nya kläderna och frisyrerna kommer till användning med den nya fotofunktionen Amiboosarna får. Efter uppdateringen blir det möjligt att, genom sin Amiibo, ta foton, med eller utan filter, på olika platser utanför Inktopolis. Till exempel på en stridsarena. Av trailern att döma ser det ut som att det till och med går att posera som på tonårsselfies. Fotograferingsplatserna är förutbestämda.

Tossiga musslor

Inklings är riktiga deuchebags. Snor laxfolkets rom och sparka boll med musslor, vad näst må undra.

När uppdatering två släpps, vilket blir någonstans i mitten av december, får vi ett nytt spelläge till Splatoon 2. Läget heter Clam Blitz och påminner om traditionellt bollspel. Lagen samlar musslor som gladeligen följer efter spelare som nuddar dem, musslorna skal sedan kastas i motståndarens korg – första laget till 100 poäng vinner. Men riktigt så enkelt är det inte bara. Innan det går att göra mål, måste en skyddsbarriär avlägsnas från korgen. Genom att samla tio musslor omvandlas de till en supermussla med kraften att spränga barriären, så spelare måste avväga vilka musslor som ska användas för en supermussla och vilka som det skall göras mål med. Självklart går det att stjäla motståndarnas musslor genom att splatta dem med färg.

Splatoon 2 finns ute nu till Nitnendo Switch.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.