Vi fick se Thief på Gamex

Bland mycket annat på Gamex så bjuds besökarna på exklusiva förhandstittar av kommande spel. Ett av dessa Thief från Eidos Montreal. Känner ni igen namnet så är det helt enkelt för att spelet är en nystart av den klassiska PC-serien från sent 90-tal. Enligt utgivarna så skall man dock inte betrakta det nya Thief som varken en prequel eller uppföljare till tidigare spel. Istället vill man skapa en helt ny känsla i spelet och förhoppningsvis samtidigt locka både nya och gamla fans.

Staden heter The City

Thiefs huvudperson är åter igen Garret, en mästertjuv bosatt i staden som man helt enkelt kallar The City. De gyllene åren är förbi. Kaos och depression råder och The Citys invånare är i uppror mot dess härskare Baronen. En ny, karismatisk ledare dyker upp och vinner snabbt över de arga stadsborna på sin sida. Plötsligt står Garret inför två antagonister och nu har han inte, en utan två högt uppsatta och rika busar att stjäla ifrån.

thief
Att mörda eller inte mörda… Valet är ditt.

I Thief så skall man göra det Garret kan bäst, nämligen stjäla. För att kunna bli en bra tjuv så måste man också kunna smyga obemärkt genom mörka gränder. I skuggorna är Garret i sitt esse och han tar sig snabbt och smidigt fram mot sitt mål. Till sin hjälp har han sin koncentration som ger honom en typ av övernaturlig förmåga. Med hjälp av koncentration kan man se olika intressepunkter och till och med se in igenom väggar för att exempelvis kunna dyrka lås snabbt och smidigt.

Varken koncentration eller hälsa regenereras automatiskt, utan Garret måste hela tiden plocka upp olika föremål för att hålla sig vid liv. Pengar kan stjälas från ouppmärksamma fiender och med hjälp av guldet så kan man uppgradera vapen och färdigheter. Pilbågen är det primära vapnet och det finns mängder av olika typer av pilar, så som vattenpilar som släcker ljus eller trubbiga pilar som skapar förvirring bland fienden.

Förmågorna känns igen

Utvecklanra som presenterar spelet på Gamex stora scen berättar att valmöjligheterna är många och om man så vill så kannan spela igenom hela Thief utan att döda en enda fiende. Dock så kan man inte undgå att tycka att det lilla vi ser av spelet påminner väldigt mycket om andra smygarspel. Då tänker jag främst på förra årets succé Hitman. Många av Garrets förmågor är snarlika Agent 47:s, men samtidigt imponeras jag av den levande staden och de många valmöjligheterna. Därmed inte sagts att det verkar vara ett lätt spel, tvärtom så ser det stundtals skitsvårt ut. Ändå längtar jag till februari då Thief släpps i butik. Jag vill också smyga runt med Garret på The Citys gator och lura skjortan, eller kanske pengar av blåögda vakter.

0 Delningar

1 Kommentar

  1. Ja det där e LÄTT ett av de spel jag längtar mest efter!! Tack som fan för den lilla mini ”recensionen”! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.