Vi fick se Dragon Age: Inquisition på Gamex

När det var dags för Bioware att hålla sin exklusiva förhandstitt av det kommande rollspelet Dragon Age: Inquisition, sträckte sig kön över hela Gamex-mässans golv. Då dörrarna väl slogs upp till stora scen fylldes salen omgående. På scenen stod nio cosplayers utklädda till krigare och magiker och såg ut att komma direkt från inspelningen av en fantasy film. Den tionde av de utklädda var Lion Martinez, EAs nordic community manager, som byggde upp hypen i salen genom att berätta om lottodragning och utdelningen av goods efter showen. Lustigt att en representant från EA presenterade ett Bioware-spel, va?

Vad som följde var en ca trettio minuter lång visning av det kommande Dragon Age-spelet, varav tjugo var pre-alpha gameplay. Hela visningen var kommenterad av Bioware som förklarade nya spelmoment för spelserien, som möjligheten att ta över- och anpassa fästningar, men även sånt som är typiskt för serien.

Skyrim: Inquisition

När visningen av själva spelet gick igång kunde jag inte låta bli att dra liknelser till Bethesdas The Elder Scrolls V: Skyrim. Likheterna var så många. I allt från drakarna till de stora öppna vidderna, såg man Skyrim-effekten. Men framförallt såg man det i kompassen, som inte bara var lik i design och funktion, utan även placering.

DA Inquisition
Shh, gråt inte Varric, det är okey. Det är okey.

Trots att likheterna var påtagliga gick det inte att gå miste om spelet är Dragon Age i kärnan. Det är blod, död och moraliska gråzoner. Fast höjdpunkten var när Lions ord, om att det bästa från Dragon Age: Origins och Dragon Age 2 hade förts över till Inquisition, vägdes upp med gameplay. Den taktiska vyn som tillåter detaljerad krigsföring, den responsiva kontrollen, möjligheten att välja rustningar till sina följeslagare och varierade miljöer.

Inkvisitorns nya kläder

Lion Martinez var noga med att påpeka att visningen var av pre-alpha gameplay och det vi såg mycket väl kan komma att ändras fram till releasen. Jag är däremot säker på att den spelmekanik de visade är spikad och klar. Som den taktiska vyn som pausar tiden, möjligheten att förstöra vissa delar av omgivningen och bestående konsekvenser av aktiva val. Vi såg en by brännas till marken för att inkvisitorn valde att istället skydda en fästning, vilket resulterade i att alla uppdrag, föremål och story knuten till byn uteblev. Möjligheten att spela quinari-rasen utöver alv, dvärg, människa, avslöjades samt att det kommer finnas riddjur. Även små detaljer som att karaktären rörde sig saktare i sluttningar och fastnade i lera när det regnade visades praktiskt upp.

Om Dragon Age: Inquisition skall dömas efter uppvisningen på Gamex så är jag beredd att hoppa på hype-tåget. Spelet såg bra ut för att ha varit pre-alpha och om spelet behåller samma höga standard av karaktärsdjup, manus och gestaltning av Thedas som de två tidigare spelen, kan det här bli mycket bra.

Dragon Age: Inquisition släpps hösten 2014 till PC, Xbox One, Xbox 360, PS3 och PS4.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

2 Kommentarer

  1. Kan bli något! Älskade storyn i Dragon Age I, men hade väldigt svårt för hur liten spelvärlden kändes.. får mig att hoppas på den här rackaren 🙂

    Svara
  2. Detta eviga väntande på att spel ska släppas XD ! Jag längtar verkligen tills man kan spela det! *Har höga förhoppningar*

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.