Vi ser fram emot spelåret 2013

Det nya året har knappt hunnit börja innan vi blickar framåt mot det som det som komma skall. 2013 ser ut att bli ett bra spelår med många intressanta uppföljare på schemat. Här listar vi på Varvat sex av de spel vi ser mest fram emot under det kommande året.

Tomb Raider

Tomb Raider

Lara Croft är äntligen tillbaks och den här gången är hon yngre än någonsin. I denna nya version av den klassiska spelserien får vi följa en ung och oerfaren Lara på sin väg mot att bli den proffsäventyrare vi lärt känna genom åren. De förhandstittar vi fått se lovar gott och jag vet att många med mig ser fram emot denna nystart på Tomb Raider.
Planerad release är satt till den 5 mars.

Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Metal Gear Solid Ground Zeroes

Vi vet inte mycket om Metal Gear Solid: Ground Zeroes, men av erfarenhet så vet vi att alla Metal Gear-spelen är värda att vänta på. Det har varit ovanligt tyst om utvecklingen av Ground Zeroes och väldigt få bilder har publicerats på det kommande spelet från Konami. En av de detaljer som dock läckt ut är att spelet kommer att innehålla en hemmabas där spelaren kan utveckla vapen och träna. Dessutom så utvecklar man en helt ny typ av mer verklighetstrogen tidscykel som påverkas av hur man exempelvis väljer att förflytta sig i spelet.
Planerad release är satt till den 13 september.

The Last Guardian

The Last Guardian

Det japanska äventyrsspelet The Last Guardian har varit under utveckling länge. Redan under E3-mässan 2009 visades en trailer från spelet.  Storyn kretsar kring en pojke och hans vänskap med ett jättelikt sagodjur och deras gemensamma kamp för att fly från ett enormt slott. Genom att samarbeta med sin nyfunna vän kan pojken besegra fiender och överkomma hinder.
Enligt vissa källor så släpps spelet redan till sommaren, medan andra hävdar att spelet inte kommer förrän nästa år. Vi hoppas dock kunna få spela detta nyskapande spel under 2013.

Ni No Kuni

Ni No Kuni

Vi har länge pratat oss varma om det japanska äventyrsspelet Ni No Kuni. Spelet har funnits sedan ett par år tillbaks till Nintendo DS och släpptes i japan i slutet av förra året. Den öppna, ljusa världen är inbjudande och här finns plats för både upptäcksfärder och strider mot allehanda monster. För manus står bland annat studion Level-5 som har utvecklat Professor Layton-serien. Det bäddar för välgjorda pussel och en gedigen handling.
Planerad release är satt till den 25 januari.

GTA V

GTAV

Den femte delen i Grand Theft Auto-serien är kanske mest emotsedda spelet av alla under detta året. Rockstar vet hur man levererar färgstarka karaktärer och fantastiska världar. Denna gång så kommer kartan vara många gånger större än någonsin tidigare och som spelare så får man gestalta tre olika karaktärer. Vi ser fram emot att få tjuvkoppla bilar, puckla på småskurkar och råna banker mer än någonsin tidigare.
Planerad release är satt till andra kvartalet.

Beyond: Two Souls

Beyond Two Souls

Ända sedan fransoserna på Quantic Dream släppte Heavy Rain så har vi varit extremt nyfikna på nästa spel från studion. Under 2013 så kommer Beyond: Two Souls som förhoppningsvis ger oss en minst lika unik spelupplevelse som sin föregångare. Vi kommer att få följa Jodie Holmes under femton år av hennes liv och storyn fokuserar mycket på vad som händer efter döden. Manuset skall enligt uppgift vara över 2000 sidor långt och det finns en mängd olika slut att upptäcka.
Planerad Release är satt till första kvartalet.

Listan kan egentligen göras väldigt mycket längre. Titlar som Crysis 3, Dead Space 3, Sim City, BioShock Infinite, Amnesia: A Machine for Pigs, God of War: Ascension och The Last of Us är bara några av de spel som får oss att längta. Givetvis så lär det dyka upp många överraskningar under året. Denna lista är en sammanställning av det vi känner till och ser fram emot under 2013. Personligen så hoppas jag att Nintendo släpper ett nytt Mario eller Zelda till sin Wii U eller kanske ett unikt Zelda till den bärbara 3DS. De spelen är alltid kandidater till årets spel och Nintendo är fortfarande en av värdens bästa spelutvecklare.

EA Sports spel är alltid lika emotsedda och årets upplagor av de numera klassiska sportspelen lär inte vara sämre. Fifa och NHL glöms lätt bort på sådana här listor, men faktum är att de spelen otroligt nog alltid blir bättre år efter år. Nu hoppas vi bara att NHL-säsongen kan sätta igång så spelet får trovärdiga laguppställningar också.

Sammanfattningsvis så kan vi säga att det finns mycket smått och gott att se fram emot under 2013. Året kommer förmodligen att domineras av Rockstars jättespel GTA V, men det lär som alltid dyka upp oväntade guldkorn ur sanden och vi skall göra allt för att hitta dem åt er.

Saknar du något spel på listan? Vilket spel ser du mest fram emot? Låt oss få veta!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.