Vilden Pricken från Den goda dinosaurien intar Disney Infinity

Inte hört talats om Pricken? Det kan bero på att filmen som figuren medverkar i ännu inte har haft premiär i Sverige. Bekantskap kommer kunna stiftas när Disney Pixars senaste verk Den gode dinosaurien visas på biografer den 6 januari. Men det hindrar ju inte oss från att låta den lilla vilden gå lös i Toy Boxen!

Släpp lös jycken
Pricken, eller Spot som han heter i den amerikanska versionen, är en liten förhistorisk figur från en alternativ verklighet där dinosaurierna inte blev utrotade av en jättelik komet. Han påminner mest om en vildhund som rivs, bits och skäller. Men Pricken är också intelligent och lojal. Om du har en förkärlek för barn och hundar kan Pricken vara den perfekta figuren för dig.

Den här lilla filuren har tyvärr inga utmärkande egenskaper. Pricken kan varken flyga eller skjuta laser med sina handflator och han har inga utvecklade uppgraderingar som gör honom märkvärdigt mäktigare. Däremot är Pricken snabb och smidig att kontrollera. Hans vildsinta rusning fungerar lika för att göra utfall på fiender som för att undvika faror. De uppgraderingar som är bäst att investera i är Prickens specialattack som låter honom hoppa mellan flera fiender och slå dem för massvis med skada. Prickens specialattack är dessutom den med mest uppgraderingar och som på allvar gör att han kan mäta sig med andra figurer.

Arlo och de andra dinosaurierna är kul riddjur!

Om du dessutom har tillgång till Power Disc:arna tillhörande Den goda dinosaurien kan Pricken och andra figurer rida på dinosaurierna från filmen. Detta medför en mer sammanhållen upplevelse eftersom dinosaurierna pratar med varandra och Pricken. Det är charmigt och blir som en förlängning av filmen, men tyvärr går det inte att använda dinosauriepoletterna i något annan än Toy Boxen – i speltilläggen Takeover och Speedway får Pricken klara sig själv.

(Obs! Pricken är enbart kompatibel i Disney Infinity 3.0 Toy Box och Toy Box-spel. Pricken går inte att använda i något Play Set.)

Om filmen
Den goda dinosaurien är något så underligt som en cowboyfilm där dinosaurier är som människor och människor är som djur. När jag säger cowboyfilm menar jag att det är mycket natur och ridturer över öppna landskap, inte att det är en westernfilm med revolverdueller.

Det går inte att prata om filmen utan att nämna den nästan fotorealistiska naturen. Den grafiska kvaliteten är så pass välarbetad att jag under halva pressvisningen trodde att miljöerna var filmade i verklig natur. Vad som avslöjade filmen var att det var vackrare än verkligheten och lyckades förmedla starkare känslor än Nya Zeelands Sagan om ringen-vyer.

Den gode dinosaurien är en klassisk berättelse om en pojke som växer upp och blir man – en saga vi hört många gånger nu. Det fina med filmen är att den ändå berör, trots de ganska förutsägbara händelserna och karaktärerna. Den gode dinosaurien lyckas slå på känslosträngarna, även om de nu för tiden är ganska stela. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är som säljer berättelsen, men förmodligen är det helheten av ett jäkligt bra hantverk. Den här filmen är måste ses helt enkelt.

Den gode dinosaurien har svensk biopremiär den 6 januari. Disney Infinity 3.0-figuren Pricken finns att köpa nu.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.