Final Fantasy VI kom visst till PC idag

Som en blixt från klar himmel slog Final Fantasy VI ner i Steam idag. Nåja, det här är väl ännu ett spel i den nuvarande trenden att släppa gamla Final Fantasy-spel på Steam. Det fina med dagens spel är att det är ett av de bästa i serien. Svårt att tro i dagsläget när spelen blir mindre och mindre omtyckta desto fler av dem vi ser. Men på den glada Super Nintendo-tiden var det här, tillsammans med Chrono Trigger och Secret of Mana, ett av de absolut bästa rollspelen.

Visst är den nya grafiken fin men… den är inte retro nog!

Idag har kanske spelet åldrats lite väl mycket för att intressera moderna Twitchgamers, men för den inbitna nörden som ännu inte hunnit smaka det fina vin som är seriens sjätte del, är det här det ett bra tillfälle. Priset just nu på Steam är ett riktigt bra kap, med tanke på den uppfräschade grafiken och nya funktionerna. Dock skulle jag ändå rekommendera den seriösa fanen att investera i en så gammal version som möjligt för att uppleva det som den var då: med vackert kantiga sprites och en gammal grå plastkontroll i handen!

Final Fantasy VI finns nu att köpa på Steam, just nu 10% billigare för 13,04€, vanligtvis 14,49€.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.