Xbox 360 fyller tio år!

Igår ägde en speciell födelsedag rum. Då firade Xbox 360 tio år på tronen som dataspelskonsol efter dess lansering i Europa och Sverige. Det var Microsofts stora satsning för att ligga ett steg före sina konkurrenter, i synnerhet Sony som bekant släppte sin Playstation 3 två år senare. Med facit i hand blev beslutet ovanligt lyckat. Totalt har ungefär över 80 miljoner Xbox 360-konsoler sålts världen över och än finns maskinen ute på marknaden med en drös spel som kom att definiera generationen under många år.

Jag minns hur Call of Duty 4: Modern Warfare stormade in och totalt vände upp och ned på begreppet militära förstapersonsskjutare, hur Gears of War ritade om kartan för moderna actionspel med snortajt kontroll och ett perfekt coversystem och hur det var att panga runt i en storstad som lekplats i Grand Theft Auto IV. Jag kan än idag minnas den ljuvligt vackra grafiken i Halo 4 och fullkomligen fick ögonen att bländas av ljussättningen som spelet bjöd på. Som grädde på moset tillkommer den underbara handkontrollen som än idag som sitter som gjuten i handen och den bästa jag överhuvudtaget spelat med under alla mina år de senaste tjugo åren.

Än en gång vill jag utbringa ett fyrfaldigt leve för Xbox 360 och önska tio nya år i hemmavrån tillsammans med efterföljaren Xbox One som säkerligen kommer axla rollen som framtidens underhållning.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.