Zero Wing, Gimmick och andra klassiker släpps på nytt (bl.a. på PC)

Göteborgsbaserade studion Bitwave Games (Wunderling), numera en del av Embracer:s Freemode-grupp, har fått i uppdrag att konvertera en bunt äldre Toaplan-klassiker till PC (Steam och GOG). Det är Twin Cobra, Truxton, Out Zone samt Zero Wing det är tal om, och de två sistnämnda går att sätta på din Steam-önskelista redan nu.

Bitwave kommer att ha hjälp av ett antal av spelens ordinarie skapare. Detta är via Tatsujin, en japansk studio som även denne en del av Embracer och som sitter på rättigheterna till originalspelen.

Som om inte dessa fyra titlar vore nog är Bitwave även anförtrodda Sunsoft-klassikern Mr. Gimmick, som kommer att släppas till PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch samt PC senare i år. En fysisk specialutgåva är också i görningen och kommer distribueras av Clear River Games (som tidigare gett ut bland andra Alwa’s Collection och Huntdown).

Samtliga titlar ovan kommer att ha en hel del kvalitetsförbättringar för en modern publik. Vi pratar sparfunktion, topplistor, fler svårighetsgrader, achievements – allt det goda som liknande återsläpp har vant oss vid vid det här laget. Mer information om release lät bubbla upp så småningom.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.